ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

0
18
#image_title

ყველამ იცის თუ რამდენად სასარგებლოა ორაგული და კალმახი. ექსპერტები გვარწმუნებენ, რომ ამ “ელიტურ სახეობებს” სერიოზული კონკურენტი ჰყავთ : საკმაოდ ბიუჯეტური და ხელმისაწვდომი თევზი, რომელიც ომეგა-3-ის კარგი წყაროა.

ამ თევზის სახელია – მოივა. რატომაა ის სასარგებლო და როგორ უნდა მოვამზადოთ, რომ სარგებელი მაქსიმალურად შევუნარჩუნოთ?

ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

ყველაზე სასარგებლო თევზი

თევზი მოივა ადამიანებისთვის დიდიხანია ცნობილია. მას როგორც თავისთვის, ასევე შინაური ცხოველებისთვის ყიდულობენ. მოივა მდიდარია ცილით: მასში 20-25% ცილაა. ისევე როგორც ყველა თევზის სახეობა, რომლებიც ოკეანის ცივ წყლებში ბინადრობენ, ისიც სავსეა ომეგა-3-ითა და ომეგა 6-ით.

ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

მოივაში აჰრმონიულადაა შერწყმული ვიტამინები A და D. ვიტამინი B12 მასში უფრო მეტია, ვიდრე ჩვეულებრივ ხორცში. მასში არსებული მიკროელემენტები მას საოცრად სასარგებლოს ხდიან. მოივა ასევე შეიცავს იოდს, ფოსფორს და სელენს, რომელიც ძვლების და თმის ფორმირებაში მონაწილეობს.

ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

იმისთვის, რომ მოივა მაქსიმალურად სასარგებლო იყოს, იყიდეთ ნედლ ან გაყინულ მდგომარეობაში. მნიშვნელოვანია გაალღოთ ბუნებრივი გზით და არა მიკროტალღურ ღუმელში. არ შებოლოთ, რადგანაც სასაარგებლო ნივთიერებებს დაკარგავს, ასევე სპეციალისტები გვირჩევენ არ შევწვათ, რათა სამკურნალო თვისებები არ მოვუკლათ.

ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

მოხარშული ან ორთქლზე დამზადებული თევზი იდეალური გადაწყვეტილებაა. ასევე, შეგიძლიათ გამოაცხოთ. გაზქურაში პერგამენტის ქაღალდი მოათავსეთ, დადეთ თევზი და 200 გრადუსზე გააცხელეთ. საჭიროა მხოლოდ 15 წთ. დაამატეთ ლიმონი და საკმაოდ იაფ და სასარგებლო კერძს მიიღებთ.

ამ იაფიან თევზს ოქროს ღირებულება აქვს. ახლა კატისთვის კი არა, ჩემთვის ვყიდულობ.

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ