დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი

0
475
#image_title

მარილი ორგანიზმს სჭირდება: ეს მინერალი ცხოვრებისთვის მნიშვნელოვან ფუნქციებზე აგებს პასუხს. განსაკურებით სასარგებლოა ზღვის მარილი. რას გვირჩევენ დიეტოლოგები

დიეტოლოგები ფიქრობ რომ ადამიანები იღებენ იმაზე მეტ მარილს, ვიდრე საჭიროა.

მიზეზი: სწრაფი კვება და ნახევარფაბრიკატები, რომლებიც ამ კომპონენტს კრიტიკული რაოდენობით შეიცავენ. გემოს რეცეპტორები მარილიანს მალე ეჩვევა და ჩნდება დამოკიდებულება. წარმოგიდგენთ 7 პროდუქტს, რომლებიც საკვებთან უფრო სასარგებლოები იქნებია.

სოიოს სოუსი

აიღეთ მაგალითი ჩინელებისა და იაპონელებისგან. ისინი კულინარიაში მარილის ნაცვლად სოიოს სოუსს იყენებენ.  ეს პროდუქტი აუმჯობესებს სისხლის მოძრაობას და კერძების გემოს აუმჯობესებს. იდეალურია დიეტური რაციონისთვის, აფერხებს კიბოს უჯრედების განვითარების რისკს და სიბერის პროცესს.

დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი | შენი სილამაზე

სოიოს სოუსის მეშვეობით გამოყენებული მარილის რაოდენობას ყოველ ჯერზე შეამცირებთ: პირველ კერძებში მისი მეოთხედი გამოიყენეთ, სალათებში მეორადი, ხოლო შემწვარ კერძებში მესამედი ნაწილი. ეს ყველაფერი ამინომჟავების დამსახურებაა, რომლებსაც სოუსი შეიცავს. ისინი მარილიანი კერძის მირთმევის შეგრძნებას მოგანიჭებენ.

ლიმონის წვენი და ძმარი

გამოცდილმა კულინარებმა იციან, რომ კერძებში მარილის ნაკლებობა მარტივად კომპენსირდება სითხით: დაამატეთ სადილსა თუ ვახშამს ლიმნის წვენი ან ნატურალური ძმარი და უმარილობას ვერც შენიშნავთ.

დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი | შენი სილამაზე

ხშირად გამოიყენეთ ვაშლის, ბრინჯის თუ ბალზამის ძმარი ხორცის, თევზის და სალათების მომზადებისას.

ზღვის კომბოსტო

ეს დაბალკალორიული პროდუქტი დიეტური რაციონისთვისაა განკუთვნილი. ამასთან მთელ რიგ სასარგებლო ვიტამინებსა და მიკროელემენტებს შეიცავს.

დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი | შენი სილამაზე

მენიუში შეიძლება გქონდეთ ჩათუშული კომბოსტოც.

ნიახური

ამ ბოსტნეულს ბევრი ორგანული ნატრიუმი აქვს. ეს დაბალკალორიული პროდუქტი ორგანიზმისთვის სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს.

დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი | შენი სილამაზე

შეგიძლიათ კერძებში ჩათუშულ მდგომარეობაშიც დაამატოთ. დაჭერით მისი ფესვი, გაზქურაში ჩათუშეთ და ბლენდერში ერთვაროვან მასამდე მიიყვანეთ. თუ მოისურვებთ, სხვა ჩათუშულ ბოსტნეულთან აურიეთ.

ჩათუშული ბოსტნეული

პრაქტიკულად ყველა ბოსტნეული შეიცავს ნატრიუმის ქლორიდს. ჩათუშვის დროს მათი კონცენტრაცია იზრდება. სუპების და სხვა ცხელი კერძების მომზადებისას ჩაანაცვლეთ ნედლი ბოსტნეული ჩათუშულით.

დიეტოლოგები გვირჩევენ -რითი ჩავანაცვლოთ მარილი | შენი სილამაზე

სუნელები და საკმაზები

კერძებში თამამად დაამატეთ სუნელები, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, როზმარინი, ორეგანო, პინპილი, ქინძი, კარი, შალფეი, დარიჩინი, რეჰანი, ქონდარი და სხვა. ისინი ნებისმიერ კერძს უფრო გემრიელს გახდიან. ასევე, სუნელები საჭმლის მომნელებელ სისტემას აუმჯობესებენ და ორგანიზმს ტონუსში ამყოფებენ.

READ  ბებიისგან დანატოვარი რჩევები

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ