ზაფხულის მაღალი ტემპერატურის პერიოდში, სიცხისგან თავის დაღწევა უპირველესი პრიოროტეტია. წყლის მიღება მნიშვნელოვანია, თუმცა ზოგჯერ არაა საკმარისი.
სხეულის ტემპერატურის მომატება რამდენიმე ნიშნით შეიძლება გამოვლინდეს:
გთავაზობთ სხეულის გამაგრილებელ 13 საკვები პროდუქტის ჩამონათვალს:
კიტრი: აგრილებს სხეულს. მისი მიღება შეგიძლიათ,როგორც სალათის, ასევე წვენის სახით ჯამჯაფილთან და ლიმონთან ერთად.
საზამთრო და ნესვი: ატენიანებს ორგანიზმს და მდიდარია მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებებითა თუ ვიტამინებით.
ისპანახი, სალათის ფოთოლი, ამარანტი, კომბოსტო: სმუზი, სალათი ან ცოცხლად, სხეულის ტემპრეტაურის შესამცირებელი ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა.
პეპლი: ინდური ტრადიციული საზაფხულო სასმელი, რომელიც სასარგებლოა ჰიდრატაციისა და საჭმლის მონელებისთვის.
მანგო: ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, აგრილებს სხეულს და ზრდის ენერგიის დონეს.
ლიმონი: აძლიერებს იმუნურ სისტემას C ვიტამინით.
ხაჭო და იოგურტი: მდიდარია კალციუმითა და ნაწლავებისთვის სასარგებლო ბაქტერიებით.
თევზი: ცილებით სავსე ვარიანტი, რომელიც მძიმე ხორცთან შედარებით სხეულის მაღალ ტემპერატურაზე დადებითად მოქმედებს.
ავოკადო: ადვილად მოსანელებელი პროდუქტია და ზედმეტი სითბოს წარმოქმნისგან იცავს თქვენს ორგამიზმს.
ქოქოსი: ელექტროლიტებით სავსე ქოქოსის წყალი ორგანიზმს უნარჩუნებს ტენიანობასა და სიგრილეს. მდიდარია ენერგიისთვის აუცილებელი საკვები ნივთიერებებით და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.
გვირილა: ამშვიდებს სხეულს, ხსნის უძილობას და გიცავთ შფოთვისგან. გვირილა ასევე შესანიშნავია კანის ჯანმრთელობისთვის თავისი ანტიოქსიდანტური თვისებებით.
პიტნა: ანეიტრალებს სიცხის შეგრძნებას და აგრილებს ორგანიზმს. პიტნა შესანიშნავია სასმელებში ან სალათებში გამაგრილებელი ეფექტისთვის.
ხახვი: გამაგრილებელი ეფექტისთვის. ხელს უწყობს სხეულის ტემპერატურის დაბალანსებას და ებრძვის ანთებას.
#drpkhakadze #shenisilamaze #gochadze
წყარო: https://www.moneycontrol.com
მასალის გამოყენების პირობები