როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

0
84
#image_title

ბევრი წლის განმავლობაში ხახვი, ნიორი და ჯანჯაფილი სამკურნალო თვისებებით ლიდერობენ. იგივე შეიძლება ითქვას ქურქუმაზე. ჯანჯაფილის “ნათესავი” აზიის ქვეყნებში დიდი პოპულარობით სარგებლობს. თავად შეგიძლიათ მოამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ნატურალური ტონიკი როგორც სამკურნალო სასმელი, რომელიც ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თვისებებით გამოირჩევა და იმუნიტეტის გაძლიერებით დაავადებებისგან დაგვიცავს.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ნატურალური ტონიკი

ამ სასმლის თითოეული ინგრედიენტი საკუთარი სამკურნალო თვისებებით გამოირჩევა, რომლებიც ერთიანობაში განსაკუთრებულ ღირებულებას იძენენ.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ხახვი ძლიერი ანტიოქსიდანტია. ეს პროდუქტი ორგანიზმის დეტოქსიკაციას ახდენს და მავნე უჯრედების წარმოქმნას ხელს უშლის.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

იმისთვის, რომ ზამთარში ავად არ გავხდეთ, საჭმელში ნიორი რეგულარულად უნდა გამოვიყენოთ. ნიორში უამრავი ვიტამინი, სასარგებლო ზეთი, ამინომჟავა და ალიცინია, რომლებიც ბაქტერიებსა და სოკოებს გააქრობენ.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ჯანჯაფილი ანტიბაქტერიული და ანტივირუსულია. მისი სასარგებლო შემცველობა  ნებისმიერი დაავადების დროს დაგეხმარებათ. მცენარე ხელს უშლის ცუდი ქოლესტერინის განვითარებას, ამცირებს წნევას და გახდომაში გეხმარებათ.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ქურქუმა არამხოლოდ ეგზოტიკური სუნელი, არამედ შესანიშნავი ანტიბაქტერიული საშუალებაა. საკმარისია ცოტაოდენი რაოდენობით იარაზე ან ნაკაწრზე დაიდოთ, რომ შეხორცების პროცესი დაჩქარდება. ამ მცენარის ფესვები მდიდარია ეთერული ზეთებით, შეიცავენ ბუნებრივ ანტიბიოტიკებს.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

ამ სამკურნალო სასმლის კიდევ ერთი “კოზირი” წითელი წიწაკის დამატებაა. ის ქურქუმას მოქმედებას ორჯერ გაზრდის.

ინგრედიენტები
  • 2 ს.კ. ქურქუმას ფხვნილი
  • 700 მლ ორგანული ვაშლის ძმარი
  • 1/4 ჭიქა დაჭყლეტილი ნიორი
  • 1/4 ჭიქა დაჭყლეტილი ხახვი
  • 2 მწარე წიწაკა
  • 1/4 ჭიქა გახეხილი ჯანჯაფილი
  • 2 ს.კ. გახეხილი პირშუშხა
მომზადება

აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ქურქუმას გარდა შუშის ქილაში.

დაასხით ვაშლის ძმარი, რათა ქილა ბოლომდე აივსოს.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

კარგად დააფარეთ თავსახური და რამდენჯერმე აჯანჯღარეთ.

ქილა 2 კვირით მშრალ, ცივ ადგილას მოათავსეთ  და დღეში რამდენჯერმე აჯანჯღარეთ.

2 კვირის შემდეგ გაცერით.

მიღებული ნაყენი გამოყენების პერიოდში მაცივარში ინახეთ.

როგორ მოვამზადოთ ნატურალური ტონიკი

მიღება

1 ჩაის კოვზს შეგიძლიათ დაუმატოთ ზეითუნით ზეთი და სალათა მიღებული მასით გააჯეროთ.

იმუნიტეტის გაძლიერებისთვის და გაციებისთვის 1 ს.კ. მიიღეთ ყოველდღე.

#drpkhakadze #pitskhelauri

https://shenipositive.ge/  https://shenisilamaze.ge/

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ