ვიტამინი K არის საკვები ნივთიერება, რომელიცსხეულს სისხლის შედედების თავიდანასაცილებლად, ძვლების სიმტკიცისგასაძლიერებლად და გულის ჯანმრთელობისგასაუმჯობესებლად სჭირდება. მიუხედავად იმისა, რომ თქვენმა სხეულმა შეიძლება გამოიმუშაოს ამსაკვები ნივთიერების მცირე რაოდენობა, მისიმიღება სხვა წყაროებიდანაც გჭირდებათ.
წარმოგიდგენთ K ვიტამინით მდიდარ 5 ჯანსაღსაკვებს:
მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული: კომბოსტო, ისპანახი, მწვანილი და შვეიცარიული შარდი K ვიტამინის შესანიშნავი წყაროა. მიირთვითსალათებში ან სმუზიში.
ამ ბოსტნეულში შემავალი ვიტამინი K სასარგებლოა ძვლებისთვის და ოსტეოპოროზისთავიდან აცილების შანსებსაც ზრდის.
ეს პატარა ზომის კომბოსტო არა მხოლოდგემრიელია, არამედ დიდი რაოდენობით K ვიტამინსაც შეიცავს. იგი ასევე გამოირჩევა კიბოსსაწინააღმდეგო თვისებებით და შეიძლება ხელიშეუწყოს გულისა და ნაწლავების ჯანმრთელობას.
კვერცხები ცილასთან ერთად, შეიცავს K ვიტამინსმნიშვნელოვან რაოდენობას, განსაკუთრებითგულში. მიირთვით ისინი მოხარშული, ათქვეფილიან შეურიეთ საკვები ნივთიერებებით მდიდარსაჭმელში.
ეს ანტიოქსიდანტებით მდიდარი კენკრაგემრიელია და დიდი რაოდენობით K ვიტამინსშეიცავს. დაამატეთ ის სმუზიში, იოგურტში ანშვრიის ფაფებში მეტი სასარგებლო კვებითიეფექტისთვის.
მასალის გამოყენების პირობები