პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

მსუბუქი დესერტები, რომლებიც დიეტის დროსაც შეგიძლიათ მიირთვათ

0
#image_title

ათქვეფილი მსუბუქი დესერტები

შოკოლადის მიუსი

200 გ შავი შოკოლადი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე 160 მლ წყალთან ერთად. შემდეგ მიქსერით ათქვიფეთ ნარევი, სანამ არ გაბრწყინდება. არომატისთვის შეგიძლიათ ცოტა კონიაკი ჩააწვეთოთ.

Გაყინული იოგურტი

შეურიეთ 500 მლ სქელი უბრალო იოგურტი თაფლთან და ქოქოსთან. ჩაასხით ნარევი მართკუთხა ჭურჭელში, მოაყარეთ შვრიის ფაფა და შოკოლადის ფანტელები. განათავსეთ საყინულეში 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ და დაჭერით კვადრატებად.

ჟელე
ალბათ ჟელე არის ყველაზე მარტივი დესერტი, წარმოუდგენელი მრავალფეროვნებით. საზ და ისიამოვნე!

Ნაყინი

ათქვიფეთ 200 მლ 30% -იანი ნაღები, სანამ აქაფდება. ათქვიფების დროს დაასხით 200 მლ შედედებული რძე. გადაიტანეთ ნარევი კონტეინერში და მოათავსეთ საყინულეში 6-8 საათის განმავლობაში.

ტკბილი ძეხვი

დაამზადეთ ტკბილი ძეხვი, დიეტური დესერტი, რომელიც არადიეტურ ადამიანებსაც კი უყვართ. თითებს ჩაიკვნეტთ!

ხაჭო ხილითა და ორცხობილით

გახეხეთ ტკბილი ორცხობილა, მოაყარეთ ხაჭო შაქრით, დაჭერით ხილი. ჩაყარეთ ინგრედიენტები ფენებად თასში.

ხაჭო-ბანანის მუსი

ხაჭო, კაკალი, ბანანი … ხაჭოს ასეთი დესერტი არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ ჯანსაღიც!

ჟოლოს ნაყინი

გახეხეთ 500 გრ ჟოლო ბლენდერში, ჩაასხით ჭიქა გაცივებული ნაღები, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით. ჩაასხით ფორმებში, გაყინეთ.

გამომცხვარი ვაშლი

ვაშლისგან ამოჭერით თესლი და გული, შემდეგ შეავსეთ დაჭრილი ნიგოზით, დაასხით თაფლი. განათავსეთ ცხიმწასმულ ტაფაზე. გამოაცხვეთ.

ტკბილი სტაფილოს გამომცხვარი კერძი

გახეხეთ 300 გრ გაწმენდილი და მოხარშული სტაფილო, დაუმატეთ 100 გრ რბილი ხაჭო და 2 ს.კ. თაფლი ათქვეფილი მიქსერით. შეაზავეთ დარიჩინით. განათავსეთ მასა ცხიმწასმულ ფორმაში, მოაყარეთ სეზამის თესლი, აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

გაუზიარეთ რეცეპტები მეგობრებს!

 

შრატებს, კრემებსა და ლოსიონებს თვითონ ვამზადებ, მაგრამ განსაკუთრებით აგარ-აგარის ნიღაბი მეხმარება.

0
#image_title

აგარის აგარის სახის ნიღაბი

არც მახსოვს ბოლოს როდის მივედი კოსმეტოლოგთან. ორიოდე წლის წინ, მე მივატოვე თითქმის ყველა მაღაზიაში ნაყიდი კანის მოვლის საშუალებები და ჩავანაცვლე ხელნაკეთი პროდუქტებით. ეფექტი აშკარაა! შრატებს, კრემებსა და ლოსიონებს თვითონ ვამზადებ, მაგრამ განსაკუთრებით აგარ-აგარის ნიღაბი მეხმარება.

დიდი დრო არ სჭირდება ამ სასწაულის მომზადებას. 5 წუთის შემდეგ სახეზე უკვე შეგიძლიათ წაისვათ ხელნაკეთი აგარ-აგარის ნიღაბი. უკვე პირველი გამოყენების შემდეგ, ეფექტი თვალსაჩინოა: კანი ხდება რბილი, დატენიანებული და დაჭიმული, პიგმენტაცია იკლებს. Მე გირჩევთ!

როგორ მოვამზადოთ აგარის აგარის ნიღაბი

ინგრედიენტები

 

0,5 ჩ.კ. აგარის აგარი

5 ს.კ. წყალი

1 ჩ.კ. არაჟანი

5 წვეთი ეთერზეთი

მომზადება

აგარი-აგარი შეურიეთ წყალს და მიიყვანეთ ნარევი ადუღებამდე, მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

სანამ ნიღაბი გაცივდება, დაუმატეთ არაჟანი და ეთერზეთი, შეურიეთ კარგად.

სანამ ნიღაბი ჯერ კიდევ თბილია, წაისვით სქელი ფენა მთელ სახეზე.

თუ თქვენ  შეძენილი ან ხელნაკეთი ქსოვილის ნიღბების გულშემატკივრები ხართ, მათი გამოყენება შეგიძლიათ. უბრალოდ გაათბეთ იგი წინასწარ, შემდეგ კი ჩაასველეთ სწრაფად მომზადებულ გელში. პროდუქტი კანზე უნდა გაიჩეროთ 30 წუთამდე, შემდეგ კი უბრალოდ ჩამოიბანოთ თბილი წყლით. ხელნაკეთი აგარ-აგარის სახის ნიღაბი შეგიძლიათ გააკეთოთ ყოველდღიურად.

აგარის აგარის სასარგებლო თვისებები

დამატენიანებელი

აგარის აგარში დიდი რაოდენობით წყალია. აქედან გამომდინარე, ამ საშუალების ნიღაბი საუკეთესო საშუალებაა მშრალი კანის მფლობელებისთვის.

საკვები ნივთიერებები

უზარმაზარი რაოდენობით ვიტამინებს და მინერალებს შეიცავს უბრალო აგარ-აგარი. რა თქმა უნდა, სახლის კოსმეტოლოგიაში გამოყენებისას, თქვენ სახეს რბილსა და ხასხასას გახდის.

გაახალგაზრდავება

წყალმცენარეები, რომელთაგანაც მზადდება აგარ-აგარი, აახალგაზრდავებს სახის კანს, აჯანსაღებს და ელასტიურს ხდის მას. ასევე, ეს ინსტრუმენტი დაგეხმარებათ კანის პიგმენტაციისა და თვალების ქვეშ მუქი წრეების წინააღმდეგ ბრძოლაში.

სამწუხაროდ, აგარ-აგარის სახის ნიღაბი არ შეიძლება მომზადდეს მომავალი გამოყენებისათვის. გამოყენებული უნდა იქნას მხოლოდ ახლად მომზადებული ნარევი. მაგრამ ეფექტი სასწაულია! თქვენ სახის მოვლის რომელ პროდუქტებს იყენებთ? გააზიარეთ რეცეპტები და შთაბეჭდილებები.

უმეტესობა თქვენგანიც შოკირებული იქნება ამ მოულოდნელი ამბით. ახლა ხელებს ნივრის სუნი არ აქვს და მივხვდი, რომ ამდენ ხანს ამაოდ ვიტანჯებოდი!

0
#image_title

როგორ გამოვიყენოთ ნივრის პრესი სწორად

ძალიან მოხარული ვარ, რომ პროგრესის წყალობით, ჩვენ გვაქვს უამრავი სხვადასხვა ნივთი, რაც ჩვენს ყოველდღიურობას გვიმარტივებს. საშინელია იმის წარმოდგენა, თუ როგორ მოიქცეოდნენ დიასახლისები აღჭურვილობისა და უფრო მარტივი, მაგრამ სასარგებლო, სამზარეულოს ჭურჭლის გარეშე. მაგრამ ყველაზე პრიმიტიული გარეგნობის ნივთებსაც კი შეუძლიათ საკუთარ თავში დაფარონ საიდუმლოებები. მაგალითად, ბოსტნეულის პილინგი გაცილებით ფუნქციონალურია და ჩვენ, როგორც წესი, არასწორად ვიყენებთ ნივრის პრესს.

ამის შესახებ საკმაოდ ცოტა ხნის წინ გავიგე. მეგობარი მეწვია,  ის მყუდრო რესტორანში მუშაობს, როგორც შეფის დამხმარე. სადილს ვამზადებდი და მეგობარს სურდა დამხმარებოდა. ის, რაც მან ნიორთან გააკეთა, გამაკვირვა. კბილებს ყოველთვის ვასუფთავებ, სანამ ნიორს პრესში არ ჩავუშვებ. აღმოჩნდა, რომ  ყველაფერი ბევრად უფრო მარტივად მუშაობს.

რაში მდგომარეობს ნიორის პრესის საიდუმლო

მიუხედავად იმისა, რომ ამ გამოგონებამ გადაგვარჩინა ნიორის გახეხვისგან ან დანით დაჭრისგან, მოწყობილობას აქვს თავისი უარყოფითი მხარეები. თქვენ ჯერ კიდევ უნდა გაწმინდოთ ყველა კბილი, რაც შრომატევადია. და სუნი ხელებზე რჩება. და ნივრის პრესის გარეცხვა კიდევ ერთი გამოწვევაა.

ეს ადრე მეგონა. მაგრამ თუ ნიორი არ არის გაფცქვნილი, მაშინ ყველა ეს პრობლემა გაქრება.

სინამდვილეში, ქერქში კბილი ისევე იწურება. ქერქი  რჩება ნივრის პრესის შიგნით და რბილობი გადის ხვრელებს გარეთ.

ამრიგად, მნიშვნელოვნად დააჩქარებთ პროცესს. და პრესის გაწმენდა გაცილებით ადვილი იქნება. ერთადერთი, რაც აუცილებლად უნდა გააკეთოთ გამოწურვამდე, არის ნივრის კბილი კარგად გარეცხვა. ეს ხელს შეუშლის ნიადაგის ნარჩენების  ან სხვა ჭუჭყის მოხვედრას კანში.

დასასრულს, უბრალოდ ამოიღეთ დარჩენილი ქერქი და გადააგდეთ. გარეცხეთ პრესი. თუ რბილობის ნაჭრები ხვრელებში გაიჭედა, გამოიყენეთ კბილის ჩხირი. ის წამში გაუმკლავდება დავალებას.

დარწმუნებული ვარ, უმეტესობა თქვენგანიც შოკირებულია ამ მოულოდნელი ამბით. ჩემი სახე უნდა გენახა, როცა მივხვდი, რომ ამდენ ხანს ამაოდ ვიტანჯებოდი. რისი გაკეთება შეგიძლია ამის შედეგ. იცხოვრე და ისწავლე! საჭიროა უფრო კარგად გაეცნოთ სხვა საგნებსაც.

იპოვეთ სპილო? საყვარელ ჯუჯა სპილოს სურდა შეუმჩნევლად დარჩენილიყო, მაგრამ იპოვეს და გაჭყლიტეს!

0
#image_title

ტესტი, რომ გონება გააღვიძოთ ლეთარგიული ძილისგან

ბავშვებსა და მოზრდილებში მათ განვითარებაზე დაკვირვება მნიშვნელოვანი ამოცანაა.  მხოლოდ დანახვა ნიშნავს პასიურად დაფიქრებას, თუ რა ხდება. დაკვირვება ნიშნავს, რომ შეძლო შენი ყველა გრძნობის გამოყენება მნიშვნელოვანი დეტალების ანალიზისა და შესამჩნევად, რაც მნიშვნელოვან დასკვნებს გააკეთებს.

ამიტომ, იყო დაკვირვებული ადამიანი ძალიან სასარგებლოა. დღეს  შემოგთავაზებთ რამდენიმე საინტერესო დავალებას, რაშიც დაგეხმარებათ როგორც დაკვირვება, ასევე ოდნავ გონების ვარჯიშიც გამოვა.

დაკვირვების განვითარება

ჩვენ გთავაზობთ გაეცნოთ სურათს, რომელზეც ასახულია მრავალი ცხოველი. უფრო მეტიც, ზუსტად ის უნდა იპოვოთ, რომელიც ჩვეულებრივ დიდხანს არ უნდა მოძებნოთ – სპილო. შეამოწმეთ რამდენად დაკვირვებული ხართ და რამდენ წამში შეამჩნევთ პიგმირებულ სპილოს სურათზე.

მეორე დავალებისას, სამიანების სიმრავლეს შორის, თქვენ უნდა იპოვოთ ასო “S”. ამასთან, სურათზე რამდენიმე ასეთი ასოა (ნამდვილად ერთზე მეტი). შეგიძლიათ დაკვირვების რამდენიმე სასწაული მოახდინოთ და იპოვოთ ყველა ასო “S”?

ბოლო დავალებაში, მკითხველს ვთავაზობთ დათვის ძებნას შეუდგეს. მისი პოვნა სხვა სირთულეზე უფრო რთულიც კი არის, მაგრამ მაინც შესაძლებელია ჭეშმარიტად დაკვირვებული ადამიანისთვის. კარგად დააკვირდით და აუცილებლად ნახავთ მას.

 

 

 

 

როგორც ვიცით, სპილო ძალიან დიდი უნდა იყოს, ამიტომ ბევრს არ შეუძლია გაიგოს, სად იმალება აქ. მაგრამ თუ სპილო ჩვენს შემთხვევაში ძალიან პატარაა? იმდენად პატარა, რომ მას შეუძლია დაიმალოს ძაღლის უკან, მარჯვენა ქვედა კუთხეში.

ჩვენ მხოლოდ სამი ასო “S” ვიპოვეთ. ვნახეთ პირველი- მეორე რიგის ზემოდან, მეორე- მეექვსეს ზევიდან და მესამე მესამე რიგის ქვედა მხრიდან. როგორც ჩანს, სურათზე აღარ არის “S” ასო. ან არსებობს?
ძაღლებს და თუნდაც ვირთხას სურათზე, რა თქმა უნდა, ბევრი სწრაფად იპოვის. ვიღაც ირემს გამოჰყოფს, რომელიც ცეცხლთან შორიდან დგას. მაგრამ სად არის დათვი? აღმოჩნდა, რომ ჩვენ ვსაუბრობთ ნიშანზე, რომელიც სახლზე (თოვლის კაცთან ახლოს) ეკიდა. იქ კი ნამდვილად არის მორბენალი დათვი.

ვიმედოვნებთ, რომ თქვენი დაკვირვების უნარ-ჩვევებთან ყველაფერი რიგზეა და, ამიტომ, თითოეული ამოცანის მარტივად მოგვარება მოახერხეთ. კომენტარებში ჩაწერეთ თქვენი პასუხის ვარიანტები და ასევე გვითხარით მოგწონთ თუ არა ეს თავსატეხები და უნდა გავაგრძელოთ თუ არა მათი უფრო ხშირად გამოქვეყნება.

 

რა არ მოსწონს ხახვს: სასუქი, რომლებიც არ უნდა გამოიყენოთ ხახვის გამოსაკვებად გაზაფხულზე.

0
#image_title

გაზაფხულმა, პირველ თბილ დღეებთან ერთად, უკვე დააკაკუნა ფანჯარაზე და კარიც კი გააღო. მებოსტნეებისთვის ახალი სეზონი იწყება. ერთ-ერთი პირველი, რაც მიწაზე ირგვება არის ხახვი – უპრეტენზიო მცენარეა, რომლის მოვლაც ადვილია. მართლაც, არ არსებობს ხრიკები, თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ რით არ უნდა გამოკვებოთ ხახვი.

გასულ სეზონამდე ბევრ სასუქს ვიყენებდი, თუმცა ვიცოდი, რომ ჩემი დახმარების გარეშეც ხახვი შეიძლება გაზრდილიყო. მინდოდა გულუხვი მოსავალი მიმეღო, რომ მაღაზიაში ნაკლებად შემეძინა ბოსტნეული. დიახ, ხახვის გამოკვება მნიშვნელოვანი პროცედურაა, მაგრამ გადაჭარბებაც არ შეიძლება.

რა სასუქები არ სჭირდება ხახვს გაზაფხულზე

ორგანული

რა თქმა უნდა, ხახვს ორგანული სასუქები სჭირდება, ტორფი ან ნაკელი. ისინი ნიადაგს გაანაყოფიერებენ და უხვ მოსავალს მიიღებენ. მაგრამ თქვენ უნდა გააკეთოთ ნიადაგის ასეთი კვება წინასწარ,  რამდენიმე თვით ადრე, მაგრამ ასევე შეგიძლიათ დარგვამდე 20-30 დღით ადრეც. ფაქტია, რომ ორგანულ სასუქებს დრო სჭირდება დაშლისთვის, რომ გახდეს მინერალური. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ხახვს მოაკლდება ფოსფორი, კალიუმი და სხვა სასარგებლო მიკროელემენტები. უფრო მეტიც, მცირე ზომის ბოლქვები წარმოიქმნება, რომლებიც ცუდად ინახება.

აზოტი და ამიაკი

გამოცდილმა მებოსტნეებმა იციან, რომ ხახვს უყვარს აზოტი. ამასთან, არ არის რეკომენდებული აზოტის სასუქების ძალიან ბევრი გამოყენება, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ბოსტნეული დაკარგავს დამახასიათებელ გემოვნებას, ფურცელი იქნება მყიფე და ნესტიანი. თქვენ საერთოდ არ გჭირდებათ ამიაკის გამოყენება. ამ არაბუნებრივმა საშუალებამ შეიძლება გამოიწვიოს სიცხის დროს ფესვებისა და ბოლქვის დამწვრობა.

ჭინჭარი და საფუარი

ბოლქვოვანი მცენარეები, პრინციპში, არ იკვებება საფუარით და ჭინჭრით. ვნახოთ რატომ. მაგალითად, საფუარს იყენებენ ეფექტური მიკროორგანიზმებით ნიადაგის გასაუმჯობესებლად. მაგრამ ფაქტია, რომ ამ მიკროორგანიზმებს თავად სჭირდებათ საკვები საშუალება. ეს ნიშნავს, რომ საფუარი მხოლოდ ნიადაგს აღარიბებს, ნაცვლად იმისა, რომ დაეხმაროს ხახვს გაზრდაში.

ჭინჭარი კი ფოთლის ზრდის მასტიმულირებელია. ეს ზრდა მოხდება მიწისქვეშა ნაწილის – ბოლქვის ფორმირების საზიანოდ. როგორც ხედავთ, ჭინჭარი სულაც არ არის შესაფერისი ძირეული კულტურებისთვის.

გაზაფხულზე ხახვის ზედა ნიადაგის გამოკვება უნდა იყოს ზომიერი და გონივრული. შემდეგ თქვენ შეძლებთ მდიდარი მოსავლის შეგროვებას და თქვენი მეზობლების გაოცებას. რა შეიძლება იყოს იმაზე უკეთესი, ვიდრე თქვენს ბაღში მოყვანილი ბოსტნეულისგან საჭმლის მომზადება?

ისევ თოვლივით თეთრი გახდა და სასიამოვნო სუნი ასდის!

0
#image_title

როგორ გავწმინდოთ ლეიბები სახლში

როდესაც ადამიანი საკმარისად გამოძინებულია, ის თავს უკეთესად გრძნობსამიტომ კარგი, გამძლე ლეიბი მნიშვნელოვნად მოქმედებს ცხოვრების ხარისხზე. მაგრამ მაშინაც კი, როდესაც იდეალური ვარიანტი უკვე შერჩეულია და შეძენილია, მნიშვნელოვანია მისი სისუფთავის შენარჩუნება. დღეს გეტყვით, თუ როგორ უნდა გაწმინდოთ ლეიბი სახლის პირობებში.

ძალზე მნიშვნელოვანია თქვენი საძინებლის სისუფთავე, ძველ ბინძურ ლეიბს შეუძლია მრავალი პრობლემა მოუტანოს ალერგიით დაავადებულებს.

ლეიბების გაწმენდა სახლში

ლეიბების მთელ ზედაპირზე ნებისმიერი საყოფაცხოვრებო საშუალების გამოყენებამდე, უმჯობესია, პირველად შეამოწმოთ იგი ლეიბების მცირე ფართობზე.

ხელით რეცხვა

თუ შესაძლებელია, გირჩევთ, სცადოთ დასუფთავების ეს მეთოდი.

მოათავსეთ ლეიბი აბაზანაში და გააჩერეთ იგი სარეცხ საშუალებებსა და წყალში 20 წუთის განმავლობაში.
გადაღვარეთ ბინძური სითხე და შეავსეთ აბაზანა საპნიანი წყლით.

ფრთხილად გარეცხე ზედაპირი ხელებით, შემდეგ კი ლეიბი რამდენჯერმე გაავლე, სანამ წყალი სუფთა არ იქნება.

ძმარი

ეს პროდუქტი შესანიშნავი საშუალებაა სხვადასხვა წარმოშობის ლაქების მოსაცილებლად.

ჩაასხით 0,5 ლიტრი თბილი წყალი და 0,5 ჩ / კ ძმარი პულივიზატორიან ბოთლში.
მიღებული ხსნარი წაუსვით მატრასის მთელ ზედაპირზე. გაწმინდეთ მაგარი ღრუბლის ან ფუნჯის გამოყენებით.

დატოვეთ ასე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში, რომ გაშრეს ერთ მხარეს. შემდეგ შეგიძლიათ დაიწყოთ მეორე მხარის დამუშავება.

სოდა წყალბადის ზეჟანგით

დააყარეთ დაბინძურებულ ადგილებს სოდა.

ჩაასხით 200 მლ წყალი და 100 მლ წყალბადის ზეჟანგი კონტეინერში.
კარგად შეანჯღრიეთ ხსნარი და წაუსვით პროდუქტზე. დატოვეთ ლეიბების ზედაპირზე 1-2 საათის განმავლობაში.

პროდუქტის ნარჩენები უნდა მოსცილდეს ნაჭრით ან ქაღალდის ხელსახოცებით, ხოლო ლეიბი კარგად უნდა გაშრეს.

ლიმონის მჟავა

ეს კომპონენტი არა მხოლოდ კარგად უმკლავდება კონკრეტულ ჭუჭყს, არამედ ათეთრებს პროდუქტს მთლიანობაში.

შეურიეთ 1 ლიტრი წყალი 1 ჩ.კ. ლიმონმჟავა.

მიღებული ხსნარი წაუსვით მთელ ლეიბზე. განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ ნაკერებსა და ღარებს.

კარგად გაწმინდეთ ფუნჯით ან ღრუბლით და შემდეგ აცადეთ ლეიბი მთლიანად გაშრეს.

 

როგორ გავაშროთ ლეიბი

მზიან და ცხელ დღეს უმჯობესია გარეთ გაიტანოთ. პირველ რიგში, ზედაპირიდან ზედმეტი ტენიანობა მოაცილეთ პირსახოცებით ან სველი მტვერსასრუტით. ნუ დაივიწყებთ ლეიბის ქვეშ ცელოფნის დადებას.

თუ შეუძლებელია მატრასის გაშრობა გარეთ, აუცილებელია ოთახში ჰაერის ცირკულაციის დამყარება. მოათავსეთ ლეიბი გვერდზე და მსუბუქად მიაყრდენით კედელს ისე, რომ ყველა მხრიდან გაუაროს ნიავმა. თქვენ ასევე შეგიძლიათ ჩართოთ ვენტილატორი ოთახში ჰაერის მოძრაობის გასაზრდელად.

როგორც ხედავთ, ლეიბის გაწმენდა სახლის პირობებშიც სავსებით შესაძლებელია. ამისათვის სპეციალური სარეცხი საშუალებების შეძენა არც კი გჭირდებათ. ჩვენ დარწმუნებულები ვართ, რომ უმეტესობა, რაც გჭირდებათ, სახლში გაქვთ.

 

 

 

ამ მოწყობილობის წყალობით, რამდენიმე წუთში ვახერხებ ერთდროულად 8 კაკლის გატეხვას ისე, რომ ლებანი არ დაზიანდეს.

0
#image_title

იმის გამო, რომ ნიგოზი კაკალზე ბევრად ძვირი ღირს, დიასახლისები ხშირად გასატეხი კაკლის ყიდვას ამჯობინებენ, მისი გარჩევა კი შრომატევადი საქმეა.

ჩვენი რჩევა დაგეხმარებათ კაკალი ჩაქუჩის, უროს, გრდემლისა და ზედმეტი ხმაურის გარეშე, მარტივად გაარჩიოთ.

ბავშვობაში მახსოვს, მამამ ჭკვიანი მოწყობილობა გააკეთა. ჩემთვის, დაახლოებით ათი წლის ვიყავი, არამარტო მარტივი იყო მისი გამოყენება, არამედ ძალიან სახალისოც.

ცოტა ხნის წინ ქმარს ვთხოვე, იგივე მოწყობილობა დაემზადებინა. მისი წყალობით, რამდენიმე წუთში ვახერხებ ერთდროულად 8 კაკლის გატეხვას. სიამოვნებით გაგიზიარებთ, როგორ გატეხოთ კაკალი ისე, რომ არ დააზიანოთ ბირთვი.

ამ ეშმაკური მოწყობილობის შესაქმნელად დაგჭირდებათ:

დაფის ან ხის ნაჭერი

საბურღი

ელექტრონული შტანგელი ან საზომი ლენტი

ფანქარი

ჩაქუჩი

აიღეთ ყველაზე დიდი კაკალი. გაზომეთ მისი დიამეტრი მის ფართო ადგილზე.

დახაზეთ ხვრელების ნიშნები დაფაზე ფანქრით. ყოველი შემთხვევისთვის, შეგიძლიათ გააკეთოთ ისინი ოდნავ უფრო დიდი ვიდრე თქვენი ყველაზე დიდი კაკალი.

დაბოლოს, აიღეთ საბურღი და თავად გააკეთეთ ნახვრეტები.

განათავსეთ კაკალი ხვრელებში, წვეტიანი მხრიდან ზემოთ. შეეხეთ მათ ნაზად პატარა ჩაქუჩით. ნუ გამოიყენებთ ძალას, რომ ლებნები არ დაქუცმაცდეს.

ახლა თქვენ იცით, როგორ გატეხოთ კაკალი და არ დააზიანოთ ბირთვი. შეეცდებით ამ მოწყობილობის გაკეთებას ჩემი ბავშვობიდან თუ გააგრძელებთ მაკნატუნას გამოყენებას? მოხარული ვიქნები, თუ ამ კითხვაზე თქვენს პასუხებს წავიკითხავ კომენტარებში!

როდესაც სტანდარტული მეთოდები არ მუშაობს, გონიერება და გამომგონებლობა გვეხმარება.

0
#image_title

ტუალეტში ცუდი სუნი არის პრობლემა, რომლის თავიდან აცილებაც ყველას გვსურს. როდესაც სტანდარტული მეთოდები არ მუშაობს, გენიალურობა და გონებამახვილობა გვეხმარება. ამის ნათელი მაგალითია იმპროვიზირებული ტუალეტის ჰაერის გამწმენდი სუნამო.

ტუალეტის კონდიციონერი

მე პირველად ვნახე ეს ინტერნეტში. ტექსტი ვერ გავიგე და მაშინვე ვერ მივხვდი იმ საიდუმლოებით მოცული მანიპულაციების მნიშვნელობა, რასაც იტალიელი ბებია აკეთებდა ვიდეოზე.

პატარა პლასტმასის ბოთლში ნახევრად ჩაასხა სუფთა წყალი, დაასხა რაღაც ლურჯი სითხე, რომელიც შემდეგ გავარკვიე, რომ იყო ქსოვილის დამარბილებელი კონდიციონერი.

შემდეგ, რატომღაც, მან პატარა ხვრელები გააკეთა ბოთლში.

უნიტაზის ავზის სახურავი ავხადე და ბოთლი შიგ ჩავუშვი.

აღმოჩნდა, რომ ეს ბოთლი კონდიციონერით და წყლით არის ჰაერის გამაგრილებელის ანალოგი. მცირე ხვრელების საშუალებით, კონდიციონერი თანდათანობით იღვრება წყალში და ყოველი ჩარეცხვით სასიამოვნო სუნი იგრძნობა.

ამ მეთოდს ერთი უმნიშვნელო, მაგრამ საკმაოდ სასარგებლო შედეგი აქვს. წყლის მოცულობა ავზში მცირდება, მაგრამ არა იმდენად, რომ მუშაობის ხარისხზე იმოქმედოს. ამასთან, წყლის გადასახადი ბევრად შემცირდება.

რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ბევრი არ იწვალოთ და კონდიციონერი პირდაპირ ავზში ჩაასხათ. ოღონდ ასეთი პროცედურის ეფექტი მხოლოდ რამდენიმე ჩარეცხვაზე გეყოფათ.

რატომ უნდა დაუმატოთ ავზს კბილის პასტა?

რას არ მალავენ ჩასარეცხ ავზში. ფულს, ძვირფასეულობას, მაგრამ მასში კბილის პასტა ჩაგიდიათ? გაოცდებით, მაგრამ ეს დაგეხმარებათ ნადების და ჟანგის მოშორებაში, უნიტაზის ზედაპირის დეზინფექციაში და უსიამოვნო სუნის მოშორებაში.

იაფი კბილის პასტა აირჩიეთ ყველაზე არომატული სუნით. რამდენიმე ადგილას გახვრიტეთ და ჩასარეცხ ავზში მოათავსეთ. ახლა ყოველი ჩარეცხვა ჰაერს გააჯანსაღებს და უნიტაზს ოდნავ დეზინფექციასაც კი გაუკეთებს. ნახვრეტები სჯობს პატარა იყოს, ასე კბილის პასტის ერთი შეფუთვა 2-3 თვე გეყოფათ.

უნიტაზის მბზინვარე სისუფთავე

როგორც ცნობილია, ჰერაკლეს მეექვსე გმირობა იყო მეფე ავგეას საჯინიბოს გაწმენდა, რომელიც მანამდე 30 წელი არ გაეწმინდათ. ჩვეულებრივი ადამიანი უნიტაზის ჩასარეცხ ავზში არც ისე ხშირად იხედება, როგორც ავგია საჯინიბოში. ამიტომ დაბინძურების მასშტაბი იქ ეპიკურ მასშტაბებს აღწევს!

მანამდე ვისაუბრეთ იმაზე, თუ როგორ უნდა მოვაცილოთ  ნალექები და ჟანგი ცისტერნაში. მაგრამ ეს უფრო მეტად არის პერფექციონისტებისთვის. დღეს ჩვენ გასწავლით ამ საერთო ყოველდღიური პრობლემის გადაჭრის მსუბუქი ვერსია.

დაგჭირდებათ 1 ჭიქა 9%–იანი სუფრის ძმარი და სისუფთავის უცვლელი დედოფალი – საკვები სოდა. 1 ჭიქა 40 გრადუსამდე შემთბარი ძმარი სუფრის კოვზ სოდას აურიეთ. მიღებული ნარევი რამდენიმე საათით ჩასარეცხ ავზში ჩაასხით.

ძმარი ჩამჯდარ ნადებს შლის, ჟანგის ნაწილებს აშორებს და უსიამოვნო სუნს აქრობს. სჯობს პროცედურა საღამოს ჩაატაროთ, რომ ხსნარმა მთელი ღამე ჭუჭყზე იმოქმედოს. შედეგის გასამყარებლად პროცედურა რამდენჯერმე გაიმეორეთ.

სტიუარდესების ხრიკი

ზოგჯერ ისე ხდება, ტუალეტში უსიამოვნო სუნი ყველაზე შეუფერებელ დროს გვაწუხებს. მაგალითად, როცა სტუმრების მოსვლამდე რამდენიმე წუთია დარჩენილი. აქ, პატარა ხრიკი დაგეხმარებათ, რომელსაც ბორტგამცილებლები თავის პრაქტიკაში იყენებენ.

ნატურალური ყავა სასიამოვნო სუნის გარდა შეიძლება ტუალეტში ჰაერის გასაჯანსაღებლად გამოიყენოთ.  1 ჭიქა ახალი მოდუღებული ყავა დატოვეთ იქ და ცოტა ნალექი უნიტაზში ჩაყარეთ.

ძლიერი სასმელის სუნი არა მხოლოდ უსიამოვნო სუნს, არამედ ქიმიური საშუალებების მკვეთრ სუნსაც გააქრობს. 1 ჭიქა ყავის ნადები ხელს არ შეგიშლით. მისი გამოყენება შეგიძლიათ საყოფაცხოვრებო ქიმიასთან ერთად, როგორც მწერების საწინააღმდეგო, ჰაერის გამაჯანსაღებელი საშუალება და ასევე, როგორც სკრაბი.

საშუალება ძალიან მარტივია, ამასთან დიდი ძალისხმევა არ სჭირდება. ჩვენ უკვე გამოვცადეთ და ისინი ნამდვილად მოქმედებს. თქვენ რას იტყვით?

 

ამ 12 პროდუქტის შენახვა სამუდამოდ შეიძლება. N4 ძალიან გამაკვირვა, არასდროს ვიფიქრებდი.

0
#image_title

პროდუქტები, რომელთა შენახვაც შეგიძლიათ სამუდამოდ

თითქმის ყველა ვყრით ხოლმე საჭმელს, როგორც კი მისი ვარგისიანობის ვადის დასრულებას მიაღწევს. აღმოჩნდება, რომ  ამის გაკეთება საერთოდ არ არის საჭირო, ვინაიდან ბევრი მათგანის შენახვის ვადა ბევრად უფრო გრძელია, ვიდრე მითითებულია შეფუთვაზე.

ჩვენ თქვენთვის მოვამზადეთ პროდუქტების სია, რომელთა შიშის გარეშე შენახვაც შესაძლებელია ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში.

მარადიული პროდუქტები

თაფლი

ძველი ეგვიპტის პირამიდებში გათხრების დროს არქეოლოგებმა აღმოაჩინეს თაფლი, რომელიც ჯერ კიდევ ვარგისი იყო  საკვებად. მაშინაც კი, თუ თაფლი დიდი ხნის შენახვის შემდეგ დაკრისტალდება, საკმარისია მხოლოდ ცოტათი გაათბოთ და აურიოთ. იმისათვის, რომ იგი საკვებად ვარგისი დარჩეს, არცერთი უცხო ნივთიერება, მაგალითად წყალი ან პურის ნამსხვრევები, არ უნდა მოხვდეს თაფლში.

მდნარი კარაქი

საიდუმლო ის არის, რომ ერბო შეიცავს გაცილებით ნაკლებ ცილებს და წყალს, ვიდრე ახალი კარაქი.

Მარილი

ზღვის მარილი და სუფრის მარილი შეიძლება სამუდამოდ შევინახოთ ჰერმეტულად დაცულ ჭურჭელში, რაც ტენიანობას არ გამოიწვევს.

წყალი

ვარგისიანობის ვადა, რომელსაც ხედავთ მინერალური წყლის ბოთლებში, პირდაპირ ეხება თავად პლასტმასის ბოთლის მოქმედების ვადას. თქვენ შეგიძლიათ ჩაასხით წყალი მინის ჭურჭელში, დალიოთ და არ იდარდოთ თქვენს ჯანმრთელობაზე.

სიმინდის სახამებელი

ეს პროდუქტი სამუდამოდ ვარგისი იქნება, როდესაც ინახება მჭიდროდ დახურულ ჭურჭელში.

ლაფშა

თუ თქვენ გაქვთ მთელმარცვლეულის მაკარონი, მაშინ არ უნდა იდარდოთ მის გაფუჭებაზე.

ბრინჯი

თეთრი ბრინჯი გამძლეა. ამასთან, ეს არ ეხება ყავისფერ და გრძელ ბრინჯს, რადგან ის მეტ ცხიმს შეიცავს.

კონსერვები

კონსერვების შემადგენლობა არ გაფუჭდება, თუ მათი მთლიანობა არ არის დაზიანებული.

თეთრი ღვინის ძმარი

თუ თეთრი ღვინის ძმარს სწორად შეინახავთ, მისი გამოყენება შეგიძლიათ ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში.

ნეკერჩხლის სიროფი

შაქრის მაღალი შემცველობის გამო, ნეკერჩხლის სიროფის შენახვა თაფლზე უფრო მეტხანს შეიძლება. თუ ის გასქელდება, მაშინ უბრალოდ უნდა მოათავსოთ ბოთლი თბილ წყალში.

Შაქარი

შაქარში ბაქტერიები არ მრავლდება. ამიტომ, თუ იგი სწორად არის შენახული, ის არ გაფუჭდება.

ალკოჰოლი

ისინი ასაკთან ერთად უკეთესდება. მთავარია ალკოჰოლი არ გაქრეს.

იმედი მაქვს, რომ ეს ინფორმაცია დაზოგავს თქვენს ფულს! გაუზიარე მეგობრებს სტატია!

ადამიანების 90 % ბრინჯს არასწორად ამზადებს და გამოცდილმა მზარეულებმაც კი არ იციან, თუ როგორ მოაცილონ მას მავნე ნივთიერებები.

0
#image_title

შეცდომები ბრინჯის მომზადებისას

როგორც აღმოჩნდა, პროფესიონალმა შეფ-მზარეულებმაც კი ყოველთვის არ იციან, თუ როგორ უნდა მოამზადონ სწორად ბრინჯი გარნირისთვის. ამასთან, ამ პროდუქტის მიმართ ძალიან ფრთხილად უნდა იყოთ. რამდენიმე ადამიანმა იცის, რომ ნებისმიერი ბრინჯი შეიცავს დარიშხანს. ამიტომ, მომზადების პროცესში დაშვებულმა შეცდომებმა შეიძლება მნიშვნელოვნად დაანგრიოს ჩვენი ჯანმრთელობა.

ყველამ, რა თქმა უნდა, ვიცით, რომ ბრინჯს გააჩნია შთანთქვის უნარი.ის შესანიშნავად ასუფთავებს ტოქსინებისგან ჩვენს სხეულს. თუმცა, ანალოგიურად, იგი შთანთქავს ყველა მავნე ნივთიერებას ნიადაგიდან. მაგალითად, დარიშხანი, სასუქები და პესტიციდები. დარიშხანი ასევე გამოიყენება კონტეინერების დასამუშავებლად, რომელშიც ბრინჯი გადააქვთ. ისინი ამას ისე აკეთებენ, რომ თაგვებმა არ ჭამონ პროდუქტი.

ამიტომ, აუცილებელია ბრინჯის გამდინარე წყალი გარეცხვა მანამ, სანამ ის მთლიანად გამჭვირვალე არ გახდება. თეთრი ნალექი მთლიანად უნდა გაქრეს. თუ ბრინჯის კერძის სწრაფად მომზადება გჭირდებათ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს მეთოდი. მაგალითად, ჩინელები და იაპონელები მარცვლეულს ზოგადად შვიდჯერ მაინც ირეცხავენ. უმჯობესია მარცვლეული წყალშიდავტოვოთ მთელი ღამის განმავლობაში. დარიშხანის კონცენტრაცია ამ გზით არა მხოლოდ 80% -ით შემცირდება, არამედ მომზადებას 13 წუთიც დასჭირდება. ასევე, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯი გაცილებით გემრიელია, ვიდრე უბრალოდ მოხარშული ბრინჯი.

როგორ მოვამზადოთ ბრინჯი კერძისთვის დარიშხანის მოსაცილებლად

წყლისა და ბრინჯის შეფარდება უნდა იყოს 5: 1. ანუ 5 ჯერ მეტი წყალი უნდა იყოს ვიდრე მარცვლეული. დაალბეთ მთელი ღამე.

დილით კი მარცვლეულს ვრეცხავთ, სანამ წყალი ბოლომდე გამჭვირვალე არ გახდება. შემდეგ ბრინჯი უნდა გაშრეს ხელსახოცებით ან ჩაის პირსახოცით.

ჩვენ ვყრით ბრინჯის 1 ნაწილს ქვაბში და დავასხათ 1,5 ნაწილი თბილი წყალი. მარილი გემოვნებით. როცა ადუღდება, დადგით ნელ ცეცხლზე და დაახურეთ თავსახური. ჩვენ ამ გზით ვამზადებთ 10-15 წუთს, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ ახადოთ სახურავი.

ეს არის ყველაფერი, უგემრიელესი და ჯანსაღი ბრინჯის მომზადების რეცეპტი თქვენს თვალწინ არის. Გემრიელად მიირთვით!