პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

სასარგებლო სასმელი ორგანიზმის გასაწმენდად. სწორედ ეს ინგრედიენტები ასტიმულირებს ნივთიერებათა ცვლას და იწვევს წონის დაკლებას.

0
#image_title

გამწმენდი სასმელი: 5 დღიანი კურსი

თქვენი საყვარელი ჯინსი მჭიდროა, ხოლო ქურთუკი საერთოდ არ იკვრება?. ამიტომ დროა გადაწყვიტოთ ერთ-ერთი საგაზაფხულო ექსპრეს დიეტის გამოყენება და ამავდროულად შეამოწმოთ სასმელი ორგანიზმის გასაწმენდად.

ჩემი კოლეგა სტაბილურად მიირთმევს მას ვახშამზე სეზონზე ერთხელ ერთი სამუშაო კვირის განმავლობაში. თქვენ უნდა ნახოთ მისი ფიგურა! ქალბატონი 47 წლისაა და სტუდენტივით ტყავის ვიწრო შარვალს აფრიალებს. არც ცხიმი თეძოებზე და არც ჩამოკიდებული მუცელი. მეც სწორედ ეს მინდა!

როგორ მოვამზადოთ სასმელი ორგანიზმის გასაწმენდად

დეტოქს სასმელის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ახალი ოხრახუშის კონა, ერთი საშუალო ზომის ჯანჯაფილის ფესვი, ნახევარი ლიმონი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი და 1 ს.კ. ვაშლის ძმარი. ამ ყველაფერს შევავსებთ 0,5 ლიტრი სასმელი წყლით და დავაბლენდერებთ. ნარევი ახდენს სისხლში შაქრისა და ქოლესტერინის დონის ნორმალიზებას, აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას.

ოხრახუში გავრეცხოთ, ტოტები დავჭრათ პატარებად. გაასუფთავეთ ჯანჯაფილის ფესვი და გამოწურეთ ლიმონის წვენი. მოათავსეთ ეს ინგრედიენტები ბლენდერში. დაამატეთ მათ დარიჩინი და ძმარი. შეავსეთ ყველაფერი წყლით და ათქვიფეთ. სასმელი გადაწურეთ საცერში ან მარლაში. მნიშვნელოვანია ყოველდღე მოამზადოთ ახალი სასმელი.  მხოლოდ ამ შემთხვევაში იქნება მაქსიმალურად სასარგებლო.

დალიეთ ძილის წინ ზედიზედ 5 დღე, თუ გსურთ ფიგურის მოწესრიგება. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ ეს გამწმენდი სასმელი არ ანაცვლებს ბოლო კვებას. გირჩევთ ჯერ მსუბუქი ვახშამი დააგემოვნოთ, ცოტა ხნის შემდეგ კი ვიტამინის წვენი დალიოთ. როგორ ემზადებით ღია სეზონისთვის? გააზიარე საიდუმლოებები!

მინა მთელი წლის განმავლობაში სუფთა და პრიალა დარჩება, არც წვიმები აშინებს.

0
#image_title

დროა, რომ დიასახლისებმა შეწყვიტონ ფანჯრების ათჯერ წმენდა

ტრადიციულად, ბინაში ფანჯრების გაწმენდას დიდი  დრო და ძალისხმევა სჭირდება.  უნდა გაავსოთ ვედრო წყლით, დაამატოთ სარეცხი საშუალება, გაწმინდოთ ორივე მხრიდან მინები, შემდეგ იგივე სუფთა წყლით უნდა გააკეთოთ, გაამშრალოთ და გააპრიალოთ ფანჯარა. თუ ახალ გაწმენდილზე წვიმა მოვიდა, მთელი წვალება წყალში ჩაიყრება.

ვფიქრობთ, დროა დავამსხვრიოთ ეს მანკიერი წრე და მოვიგონოთ რაიმე ახალი რეცხვის პროცესი. ის, რაც ხელს შეუწყობს ფანჯრის მინის სისუფთავის და სილამაზის შენარჩუნებას დიდი ხნის განმავლობაში. საინტერესოა? შემდეგ გააგრძელეთ კითხვა და გაიგებთ ჩვენი სასწაულმოქმედი საშუალების რეცეპტს.

ფანჯრების წმენდა ბინაში

ფანჯრების გაწმენდა რთულია.

ასე რომ, რა არის 3 ყველაზე გავრცელებული მიზეზი, რის გამოც ფანჯრების წმენდა ხდება ასე იშვიათად:

ეს არის მონოტონური სამუშაო. დამეთანხმებით, სანამ ყველა ფანჯარას გარეცხავთ, თუნდაც ერთოთახიან ბინაში, დღის უმეტესი ნაწილი გაფრინდება, მაგრამ ეს ძალიან შესამჩნევია.

მუშაობა სიმაღლეზე. თუ თქვენ ცხოვრობთ მე-9-16 სართულზე, ან კიდევ უფრო მაღლა, ფანჯრების წმენდა იქცევა ნამდვილ ბრძოლად სიცოცხლისთვის. სიმაღლის შიშის მქონე ხალხი გაგვიგებს.

და, რა თქმა უნდა, უაზრობა იმისა, რაც ხდება. ყველაზე ლამაზ და ფანტასტიურად გამჭვირვალე ფანჯრებს გააფუჭებს მხოლოდ ერთი ხუთწუთიანი წვიმა ან არსაიდან ამოსული ფრინველი. და ეს ყველაზე სამწუხაროა.

რთული, მაგრამ აუცილებელი

უმეტეს შემთხვევაში, ადამიანები ცდილობენ ფანჯრების გარეცხვას წელიწადში მინიმუმ 2-ჯერ. ეს არის ზაფხულის დასაწყისი და შემოდგომის დასასრული. ამ რეჟიმში, ფანჯრები როგორღაც სუფთად გამოიყურება და თუ გაგიმართლათ, წვიმა ჩარჩოს არ სვრის. ისინი, რა თქმა უნდა, არ გამოიყურებიან იდეალურად. მაგრამ მაინც.

მოკლედ, თუ შეგიძლია  ხშირად ფანჯრების რეცხვა ისე, რომ სიმაღლეს ყურადღებაც არ მიაქციო (მივესალმები იღბლიანებს კერძო სახლებით ან ბინაში პირველ სართულზე), მაშინ არ შეგაშინებს ის განცდა, რომ შენს ნამუშევარს წვიმა ჩამოირეცხავს.

ცოტა ხნის წინ ვისწავლე ძალიან კარგი  რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ ფანჯრების სისუფთავის შენარჩუნებაში. ვცადეთ და უკვე ერთი თვეა ოფისში ფანჯრები ახალივით ანათებს! აბა, როგორ არ გაუზიაროთ ასეთი კარგი ამბავი ჩვენს ძვირფას მკითხველს? საერთოდ,  აიღეთ კალამი და დაწერეთ!

რეცეპტი

ᲠᲐ ᲒᲭᲘᲠᲓᲔᲑᲐ

1თავსახური ყველაზე იაფი ქსოვილის დამარბილებელი

0,5 ჭიქა თბილი ადუღებული წყალი

1 ს.კ. გლიცერინი

მოსახერხებელი პლასტმასის კონტეინერი

ჯაგრისები

ჩაასხით კონდიციონერის თავსახური პატარა პლასტმასის ჭურჭელში და კარგად აურიეთ წყლით.

შემდეგ დაამატეთ გლიცერინი ამ ნარევს. ბლანტია, ამიტომ განსაკუთრებით ფრთხილად და კარგად უნდა მოურიოთ.

 

გააჩერეთ ხსნარი მინიმუმ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ ის მზად იქნება.

ახლა უბრალოდ წასუვით ხსნარის რამდენიმე წვეთი ფუნჯზე და აქტიურად გაასუფთავეთ ფანჯარა მისით ერთ მხარეს. ახლა იყიდება მაგნიტური ჯაგრისები, რომლებიც ასუფთავებენ ფანჯრებს ორივე მხრიდან ერთდროულად. მათზე ვერაფერს ვიტყვით, ჩვენ თვითონ არ გვიცდია. ფუნჯებით სწრაფად შეაზილეთ ხსნარი მთელ მინაზე, რომ გაშრობა ვერ მოასწროს, მზადაა.
გლიცერინი და კონდიციონერი თავის როლს კარგად ითამაშებენ. ამის შემდეგ, ჰაერის ან წვიმის მთელი მტვერი არ ეკვრის მინას. და ფანჯრები დარჩება ახალი დაგამჭვირვალე დიდი ხნის განმავლობაში. ამბობენ, მთელი წელი მუშაობსო.

მოხარული ვართ, რომ ყოველთვის შეგვიძლია დაგეხმაროთ საოჯახო საქმეებში გარკვეული რჩევებით. ძალიან კარგია ადამიანების ცხოვრების გამარტივება. ჩვენს ვებ-გვერდზე ნახავთ კიდევ ბევრ სასარგებლო რჩევას მსოფლიოში ყველაფრის შესახებ. Შემოგვიერთდი ეხლავე!

 

 

შეგიძლიათ გამოიცნოთ გოგოებიდან რომელზეა შეყვარებული ახალგაზრდა?

0
#image_title

როგორ გამოვხატოთ სიმპათია ადამიანის მიმართ უსიტყვოდ

შეგიძლიათ ერთი შეხედვით განსაზღვროთ, ვინ არის კომპანიაში სიმპათიით? ზოგჯერ ჩვენ ხელიდან ვკარგავთ შესაძლებლობას, უკეთ გავიცნოთ ვინმე, უბრალოდ იმიტომ, რომ მორცხვი ვართ. ამის ნაცვლად, ყურადღებით დააკვირდით ადამიანს, შესაძლოა ის ასევე ვერ ბედავს მოახლოებას, მაგრამ ძალიან სურს.

კარგად დააკვირდი სურათს და მითხარი რომელ გოგოზეა შეყვარებული ბიჭი?

ადამიანის “სხეულის ენა”

ალან პიზი მთელ მსოფლიოში ცნობილი გახდა თავისი ბესტსელერით სახელწოდებით „სხეულის ენა“, მას მეტსახელად „მისტერ სხეულის ენა“ შეარქვეს. თავის წიგნში ალან პიზი საუბრობს არავერბალურ კომუნიკაციაზე და ყურადღების ნიშნებზე, რომლებსაც ადამიანები ავლენენ ჟესტებითა და პოზებით ისე, რომ არ შეამჩნიონ.

ეს ფსიქოლოგიური ტექნიკა შეიძლება გამოყენებულ იქნას ყოველდღიურ ცხოვრებაში: დამსაქმებელთან, გოგოსთან, ნაცნობებთან კონტაქტის დამყარება. გაიგეთ როგორი ადამიანია თქვენს წინაშე და მოიგეთ თუ არა მისი კეთილგანწყობა.

წიგნის ნაწილი ეძღვნება ქალისა და მამაკაცის ურთიერთობას. ალან პიზი ავლენს სხეულის მოძრაობის მნიშვნელობას ყოველდღიურ ცხოვრებაში, ხელს უწყობს თანამოსაუბრის აღქმას. ამის წყალობით შეგვიძლია სხვანაირად შევხედოთ ადამიანს.

ხელებისა და ფეხების პოზიცია, მანძილი, რომლითაც თანამოსაუბრეები არიან ერთმანეთისგან, თავის დახრილობაც კი ან ნახევარი შემობრუნება მიუთითებს თქვენი თანამოსაუბრის თქვენს მიმართ დამოკიდებულებაზე. სხეულის ენა და ჟესტები ზოგჯერ შეიძლება უფრო ხმამაღალი იყოს ვიდრე სიტყვები.

ყურადღება მიაქციეთ ახალგაზრდა მამაკაცის ფეხების მდებარეობას: წინდები ერთი მიმართულებით არის მიმართული – ერთი გოგოსკენ. ალან პიზი ამტკიცებს, რომ თუ მამაკაცის წინდები თქვენს მიმართ არის მიმართული, როდესაც გარშემორტყმული ხართ სხვა ადამიანებით, მაშინ სავარაუდოა, რომ მამაკაცი დაინტერესებულია კომუნიკაციით. გადაჯვარედინებული ხელები და ფეხები საპირისპიროს მიანიშნებს.

მამაკაცის სხეულის ენა არც ისე ერთმნიშვნელოვანია. საინტერესოა, რომ ერთსა და იმავე ჟესტს შეიძლება ჰქონდეს ორი მნიშვნელობა: თუ მამაკაცს კაცთან საუბრისას ხელები ქამარზე უჭირავს, მაშინ ის აგრესიულია, მაგრამ თუ ქალი მოპირდაპირე დგას, ეს ჟესტი მის მიმართ სიმპათიაზე მიუთითებს. ისევე როგორც ხელები ჯიბეებში!

 

ასე რომ, ბიჭის წინდების მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მას მოსწონს გოგონა #3. დიახ, და გარეგნობა ძალიან მნიშვნელოვანია, ეთანხმებით?

კომუნიკაბელური ხალხი შთააგონებენ ნდობას და ინტერესს, მაგრამ კომუნიკაბელურობა არ ნიშნავს გულწრფელობას, გახსოვდეთ, რომ სხეული არასოდეს იტყუება. ხანდახან დაბალი თვითშეფასება ხელს უშლის დამეგობრებას და აისახება საქმიანობის ყველა სფეროში. იმისათვის, რომ იყოთ წარმატებული როგორც სამსახურში, ასევე გულის საკითხებში, ჯერ უნდა გიყვარდეთ და მიიღოთ საკუთარი თავი.

გაუზიარე შენი სხეულის ენა მეგობრებს სოციალურ მედიაში.

ამ ნიღაბმა გადაარჩინა ჩემი თმა გასულ გაზაფხულზე. თმამ შეწყვიტა ცვენა, გახდა ელასტიური და ბზინვარე. ✨

0
#image_title

კეფირის ნიღაბი სქელი თმისთვის: საუკეთესო რეცეპტების შერჩევა

კეფირი არის სასწაული პროდუქტი, რომელიც ხელს უწყობს თმის დატენიანებას და გაძლიერებას. მას ასევე აქვს სასარგებლო გავლენა სკალპზე და საშუალებას გაძლევთ მოიშოროთ ქერტლი და სიმშრალე. თუ გსურთ გქონდეთ მდიდრული თმა, მაშინ კეფირის ნიღაბი სქელი თმისთვის არის ის, რაც გჭირდებათ.

ეს არის ბიუჯური და ძალიან ეფექტური. ის არ მუშაობს იმაზე ნაკლებად, ვიდრე ძვირადღირებული თმის ნიღბები. ამიტომ არ უნდა გადაიხადო ზედმეტი. გამოიყენეთ ხელნაკეთი კეფირის ნიღაბი და თქვენი თმა შამპუნების რეკლამასავით იბრწყინებს!

კეფირის ნიღაბი სქელი თმისთვის: დადასტურებული რეცეპტები

დასატენიანებლად

იმისათვის, რომ თმას ჯანსაღი ბზინვარება მისცეთ, კეფირის ნიღაბი უნდა გამოიყენოთ. ის კვებავს მშრალ თმას, ატენიანებს მათ. ნიღბის მომზადება არც ისე რთულია. მსუბუქად გააცხელეთ 3 სუფრის კოვზი კეფირი. კვერცხის გული ათქვიფეთ ქაფის მიღებამდე. ფერმენტირებულ რძის პროდუქტს ვურევთ 1 სუფრის კოვზ გულს. მიღებული ნაზავი წაისვით თმაზე. ვანაწილებთ თანაბრად, ძირებიდან დაწყებული, ბოლოებით დამთავრებული. შეიხვიეთ თავი პირსახოცით. გაიჩერეთ ნიღაბი 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ ჩამოიბანეთ წყლით და შამპუნით.

Გაძლიერება

ნაჩქარევად მომზადებული ნიღაბი შეიძლება დაეხმაროს დასუსტებულ და შეთხელებულ თმას. 5 სუფრის კოვზ კეფირს ვაცხელებთ წყლის აბაზანაზე და მსუბუქად შევათქვიფოთ 1 კვერცხის გული. შეურიეთ ფერმენტირებული რძის პროდუქტი 2 სუფრის კოვზ დაფქულ დარიჩინს. მზა პროდუქტს ვისვამთ სკალპზე და ვანაწილებთ თმის მთელ სიგრძეზე. 40 წუთის შემდეგ ჩამოიბანეთ ნიღაბი თბილი წყლით და მცირე რაოდენობით შამპუნით.

ქერტლის წინააღმდეგ საბრძოლველად

კეფირის ნიღაბი საშუალებას გაძლევთ გაუმკლავდეთ ისეთ პრობლემას, როგორიცაა ქერტლის გამოჩენა. ეფექტური საშუალების მოსამზადებლად საჭიროა ამ პროდუქტის 1 ჭიქა. 100 გრამ შავი პურის ნამსხვრევს დაასხით კეფირი და გააჩერეთ 10 წუთი. დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად. მომზადებული კომპოზიცია შეიზილება თმის ძირებში. თავს ვიხვევთ პოლიეთილენის ჩანთის გამოყენებით. გაიჩერეთ 20 წუთი, შემდეგ ჩამოიბანეთ ნიღაბი თბილი წყლით და შამპუნით.

უკეთესი ზრდისთვის

იმისათვის, რომ თმა უფრო სწრაფად გაიზარდოს, სცადეთ გამოიყენოთ საკმაოდ ბიუჯეტური საშუალება, რომელიც შეგიძლიათ გააკეთოთ სახლში. შეურიეთ ოთახის ტემპერატურის 3 სუფრის კოვზი კეფირი 1 სუფრის კოვზ ბურდოკის ზეთს. მზა შემადგენლობა წაისვით თმის ძირებსა და ღეროებზე. თავზე შემოიხვიეთ ცელოფანი და შემდეგ შემოიხვიეთ პირსახოცი. 30 წუთის შემდეგ ჩამოიბანეთ კეფირის ნიღაბი დიდი რაოდენობით თბილი წყლით შამპუნის გამოყენებით.

ფერმენტირებული რძის პროდუქტის საფუძველზე მომზადებული ნიღბების ერთადერთი მინუსი არის კეფირის არც თუ ისე სასიამოვნო სუნი. თუ შამპუნი არ გეხმარებათ მის მოშორებაში, კვლავ ჩამოიბანეთ თმა ლიმონის წვენით. 1 ლიტრი წყლისთვის საჭიროა ამ ინგრედიენტის მხოლოდ 1 სუფრის კოვზი. ციტრუსი გააქრობს ფერმენტირებული რძის პროდუქტის სუნს. რა ხელნაკეთი თმის ნიღბებს იყენებთ? გაგვიზიარეთ თქვენი საუკეთესო აღმოჩენები კომენტარებში.

გიზიარებთ საიდუმლო სასმელს გაციების დროს, რომელიც უსიამოვნო სიმპტომებს მომენტალურად განდევნის.

0
#image_title

როგორ მოვამზადოთ ასკილი: სწორი ტექნოლოგია

ბუნებრივი ნაყენი პირველი დამხმარეა სხვადასხვა დაავადებების დროს. ასეთი ეფექტური სასმელის წყალობით, თქვენ შეგიძლიათ უზარმაზარი დახმარება გაუწიოთ სხეულს. ასკილი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე ეფექტურად. ამ მცენარეს ბევრი სასარგებლო თვისება აქვს. ღირს იმის ცოდნა, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ  სხეულის ტონუსის ასამაღლებლად.

ეს წითელი კენკრა მდიდარია მაგნიუმით, კალიუმით, კალციუმით და ვიტამინების ჯგუფით. იდეალურია როგორც გაციების დროს სამკურნალოდ, ასევე მათი პროფილაქტიკისთვის. ვარდი ასევე ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის და საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ფუნქციონირების გაუმჯობესებას. ფასდაუდებელი სარგებელი!

როგორ მოვამზადოთ ველური ვარდი თერმოსის გარეშე

მომზადება

იმისთვის, რომ ვარდის ნახარშმა მაქსიმალური სარგებელი შეინარჩუნოს, აუცილებელია ნაყოფის სწორად მომზადება. ახალ კენკრას ჭრიან და ასუფთავებენ. შემდეგ ვტოვებთ მათ გასაშრობად. გირჩევთ, ვარდი არ დაფქვათ. ნახევრად გაჭერით,  უფრო მდიდარი გემო შეუნარჩუნდება.

რაც შეეხება შენახვას, ამ მიზნით უმჯობესია აიღოთ შუშის კონტეინერი, რომელიც შეიძლება მოათავსოთ მაცივარში. ასე ნაყენი გამოსაყენებელი იქნება 3 დღის განმავლობაში. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ, მოადუღოთ იმდენი კენკრა, რომ საკმარისი გქონდეთ ერთი მიღებისთვის. საჭიროების შემთხვევაში, სჯობს ახალი მოამზადოთ, რადგან ის შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმალურ რაოდენობას.

პირველი გზა

აიღეთ მომინანქრებული ან მინის ტაფა. ჩაასხით მასში 2 ს.კ. ხმელი ასკილი. დაასხით 500 მლ თბილი წყალი. ქვაბს დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 30 წუთი. გაგზავნეთ იგი ღუმელში. ხარშეთ ერთი საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. გამოიყენეთ მომზადებული ნაყენი თბილი.

მეორე გზა

კიდევ ერთი კარგი მეთოდია ასკილის ორთქლზე მოხარშვა წყლის აბაზანაზე. აიღეთ უფრო პატარა კონტეინერი. მოათავსეთ იგი უფრო დიდი ქოთნის ძირში, თავზე პირსახოცით. ქვედა კონტეინერში ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ 2 ს.კ. ხმელი ასკილი. დადგით ცეცხლზე. ჩაასხით 1 ჭიქა ცხელი წყალი. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით გაზქურიდან და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე ნახევარი საათით. გაწურეთ ნაყენი. სურვილისამებრ დაუმატეთ ლიმონი და ცოტა თაფლი.

ნაყენისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ნაყოფი, ასევე მისი ყვავილები, ფოთლები, ფესვები და ტოტებიც კი. თუ შესაძლებლობა გექნებათ, აუცილებლად გაამშრალეთ ეს მცენარე, რომლის ნახარშიც ბევრ დაავადებას მოგიხსნით.

 

დედაჩემი ამ სასმელს მიკეთებდა, როცა ბავშვობაში დამახველებდა. უებარი იყო ბრონქიტის დროსაც კი.

0
#image_title

როგორ მოვიშოროთ ხველა ერთ დღეში: ხალხური რეცეპტი

დედამ მითხრა, რომ ძალიან სუსტი ბავშვი ვიყავი. როგორც კი საბავშვო ბაღში წავედი ხშირად ვცივდებოდი. ყველაზე ხშირად მაწუხებდა ტონზილიტი და ბრონქიტი. მთელი ღამე მახველებდა და სხვადასხვა წამლები მხოლოდ დროებით აშორებდნენ სიმპტომებს. შემდეგ კი ჯგუფის მასწავლებელმა დედას გაუზიარა რჩევა, თუ როგორ მოიშოროთ ხველა მხოლოდ ერთ დღეში.

მან ამ ძლიერ იარაღს გოგლი-მოგლიი შეარქვა. ცხელი სასმელი შედგება მარტივი ინგრედიენტებისგან, რომლებიც ხშირად გვხვდება  ხალხურ რეცეპტებში. ეს ნაზავი ხელს უწყობს თითოეული კომპონენტის თვისებების გაუმჯობესებას. პირველი მიღების შემდეგ ხველა იკლებს და სუნთქვა უმჯობესდება. ამ საშუალების წყალობით მე და დედაჩემს ღამე მშვიდად გვეძინა.

საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ სწრაფად მოიცილოთ ხველა

გოგლი-მოგლის გასაკეთებლად დაგჭირდებათ:

150 მლ ცხელი რძე

1 ჩ.კ კარაქი

0,5 ჩ.კ დარიჩინი

1 ჩ.კ თაფლი

0,5 ჩ.კ კურკუმა

0,25 ჩ.კ დაფქული კოჭა

1 კვერცხის გული

1 ბანანი

როგორ მოვამზადოთ:

ჩაასხით რძე ქვაბში და კარგად გააცხელეთ, მაგრამ არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. დაამატეთ კარაქი და სანელებლები: დარიჩინი, კურკუმა და კოჭა. ავთქვიფოთ, სანამ ცხიმი მთლიანად არ დაიშლება.

გააცალკევეთ გული ცილისგან და მოათავსეთ ბლენდერის თასში. იქვე დაამატეთ გახეხილი ბანანის ნაჭრები და რძე სანელებლებით. ყველაფერი დააბლენდერეთ.

დაუმატეთ კოვზი თაფლი და ისევ კარგად ათქვიფეთ.

ჩაასხით სასმელი ჭიქაში. შეგიძლიათ დალიოთ!

რა თქმა უნდა, თქვენ უნდა გაითვალისწინოთ ზოგიერთი კომპონენტის პირადი შეუწყნარებლობა. თუ ლაქტოზის მონელების პრობლემა გაქვთ, გამოიყენეთ სპეციალური რძე ან შეცვალეთ იგი მცენარეული რძით. ზოგიერთმა სანელებელმა ასევე შეიძლება გამოიწვიოს სუნთქვის გაღიზიანება. ამიტომ, სანამ ბავშვს კოქტეილს მისცემთ, დარწმუნდით, რომ ყველა კომპონენტი მისთვის უსაფრთხოა.

ასეთი რძის სასმელი საკმაოდ შესაფერისია დესერტისთვის. მისი დალევა შეიძლება საჭმელადაც კი. კვერცხისა და ბანანის წყალობით კოქტეილი საკმაოდ ნოყიერია. შვილებს ავადმყოფობის დროსაც ვაძლევ, ხანდახან საუზმეზეც. მზიან სასმელში ხომ იმდენი ვიტამინია. ადრე გიცდიათ ეს სასმელი ხველის სამკურნალოდ?

არაფრის ყიდვა არ გჭირდებათ, ეფექტი კი კორეული კოსმეტიკის მსგავსია.

0
#image_title

ზამთრის სახის ნიღბები სახლში

შემოდგომის ეკვატორი ის დროა, როცა კანის სწორად მოვლაზე უნდა იფიქრო. სიცივე ხომ ძალიან უარყოფითად მოქმედებს მის ხარისხზე. ამინდი, სიმშრალე და არასაკმარისი ტენიანობა მდედრობითი სქესის წარმომადგენლების შეწუხებას ახლაც იწყებს, როცა ყინვის დრო ჯერ არ დამდგარა. აქედან გამომდინარე, უკვე შესაძლებელია დაიწყოთ მზადება მკაცრი ცივი ამინდისთვის და ყველაფერი გააკეთოთ იმისათვის, რომ საუკეთესოდ გამოიყურებოდეთ. ამისათვის გირჩევთ მოამზადოთ ზამთრის სახის ნიღბები, რომლებიც დაგეხმარებათ ამ საკითხში.

ბუნებრივი ინგრედიენტებისგან დამზადებული ხელნაკეთი პროდუქტები ატენიანებს კანს და იცავს მას დაბალი ტემპერატურის უარყოფითი გავლენისგან. ასე რომ თქვენ არ გჭირდებათ ფულის დახარჯვა რეკლამირებულ კრემებზე, რომლებიც გიხსნით სიმშრალისგან. ამასთან, ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ეფექტური მოვლის საშუალებები ზამთრის პერიოდისთვის სახლში.

როგორ გააკეთოთ ზამთრის სახის ნიღბები: 5 რეცეპტი

ხილის ნიღაბი

აიღეთ 2 ჩ.კ. ციტრუსის წვენი (ლიმონი, ფორთოხალი ან გრეიფრუტი) და დაამატეთ 1 კვერცხის გული. ჩაასხით 1 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი. დაუმატეთ 2 ჩ.კ. ხაჭო მაღალი ცხიმის შემცველობით. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ ერთგვაროვნებამდე. მიღებული შემადგენლობა წაისვით სახეზე და გაიჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდეგ, ჩამოიბანეთ ნიღაბი თბილი წყლით.

ნიღაბი ცხიმიანი კანისთვის

დაფქვით 1 ს.კ.  შვრია. დაუმატეთ მათ 1 ს.კ.  კეფირი და იგივე რაოდენობის თხევადი თაფლი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად. მომზადებული ნაზავი წაისვით გაწმენდილ სახეზე. გაიჩერეთ 15 წუთი და შემდეგ კარგად ჩამოიბანეთ.

მწვანე ნიღაბი

ისპანახის დამატენიანებელი საოცრად მარტივი მოსამზადებელია. ფოთლები წვრილად დაჭერით და წყალში მოხარშეთ (მარილის დამატება არ არის საჭირო). ისპანახი მოაყარეთ ტილოზე. დაჯექით და მოხარშული მწვანილი მოათავსეთ დეკოლტეზე, კისერზე და სახეზე. მოიცილეთ 15 წუთის შემდეგ. კარგად ჩამოიბანეთ კანი.

ბანანის ნიღაბი

აიღეთ ნახევარი ბანანი და კარგად გახეხეთ ჩანგლით. დაუმატეთ 5 წვეთი ახლად გამოწურული ლიმონის წვენი. ჩაასხით 0,5 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ნარევი წაისვით სახეზე და გაიჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩამოიბანეთ ნიღაბი გრილი წყლით.

არაჟნის ნიღაბი

ამ ნიღბის მომზადება ყველაზე ელემენტარულია! პატარა ღრმა თასში შეურიეთ 1 კვერცხის გული 1 ს.კ.  ცხიმიანი არაჟანი. საფუძვლიანად აურიეთ. წაისვით შემადგენლობა სახეზე და გაიჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ ჩამოიბანეთ თბილი წყლით და გაიმშრალეთ კანი ქაღალდის პირსახოცით.

თუ არ ხართ ალერგიული იმ კომპონენტებზე, რომლებიც ამ ნიღბებს ქმნიან, თავისუფლად დაიწყეთ მათი მომზადება. ამ ხელნაკეთი პროდუქტების რეგულარული გამოყენება დაგეხმარებათ კანის სათანადო მოვლაში. ამიტომ არც სიცივე და არც ქარი არ იმოქმედებს მის მდგომარეობაზე.

როგორ გავხდეთ ექსპერტი ღორის ქონის არჩევაში.

0
#image_title

ხერხები რომლებიც დაგეხმარებათ ღორის ქონის არჩევაში

ღორის ცხიმი გემრიელი და ჯანსაღი პროდუქტია, ის ცხვება, გემრიელია შებოლილი, დამარილებული, შემწვარი და სხვადასხვა კერძებშიც ემატება. თანამედროვე ოფიციალურმა მედიცინამ აღიარა ქონის სარგებელი ყველა ასაკის ადამიანისთვის.

უფრო მეტიც, დიეტოლოგები დარწმუნებულნი არიან, რომ ცხიმი ხორცზე უფრო სასარგებლოა და მისი მონელება უფრო ადვილია. ამიტომ, ბევრს დააინტერესებს, როგორ აირჩიოს სწორად ცხიმი, რა მოძებნოს და როგორია ღორის ცხიმის ხარისხის მაჩვენებლები.

ღორის ქონი ეკუთვნის იმ პროდუქტებს, რომელთა არჩევა უკეთესია ბაზარზე, რადგან სწორედ იქ შეგიძლიათ იაროთ მწკრივების გასწვრივ და შეიძინოთ საუკეთესო და უგემრიელესი ახალი ქონი.

ყურადღება უნდა მიაქციოთ ზოგიერთ მახასიათებელს.

პროდუქტის შერჩევის ადგილი და წარმოშობა

სალის ყიდვა სჯობია ბაზრებში. მხოლოდ ამ შემთხვევაში შეგიძლიათ გასინჯოთ, გამოიკითხოთ პროდუქტის ისტორიაზე.

უმჯობესია იყიდოთ ღორის უშუალო მფლობელისგან და არა ვაჭრისგან. თუ გაგიმართლათ, შეგიძლიათ ჰკითხოთ მას, თუ რას ჭამდა ცხოველი.

გურმანები ამბობენ, რომ ღორის ქონი უფრო ნაზი ხდება, თუ ღორის საკვებს რეგულარულად უმატებენ მოხარშულ კარტოფილს და რძეს, ხოლო თუ მის კვებაში ვაშლი იყო, მაშინ ღორის ხორცის გემრიელი ფენა ჩნდება. სთხოვეთ გამყიდველს საბუთები პროდუქტებზე და ნახეთ, არის თუ არა ცხიმზე ვეტერინარული სამსახურის ბეჭედი.

შინაური ღორი თუ გარეული?

ყოველთვის სჯობს უპირატესობა შინაური ღორის ქონს მივანიჭოთ და არა გარეულ ღორს, რადგან მას უსიამოვნო სუნი არ აქვს, უფრო ნაზი და გემოც უკეთესია.

თქვენ შეგიძლიათ შეამოწმოთ, თუ რომელი ღორის ცხიმია არა მხოლოდ მისი სუნით, არამედ გემოთი. თუ შარდოვანას სუნი აქვს, მაშინ ეს გარეული ღორის ცხიმია. კარგ პროდუქტს აქვს ნაზი, დელიკატური არომატი მოტკბო რძის ნოტებით.

რა ტიპის ცხიმი ჯობია აირჩიოთ

უგემრიელესი იქნება ღორის გვერდიდან ან ზურგიდან ცხიმის ნაჭრები. ასეთი ცხიმი ნაზი იქნება, თხელი კანით, გამოსაყენებლად შესაფერისი და ნედლი, მარილიანი, ჩაშუშული და შებოლილი.

ცხოველის ლოყისა და კისრის ცხიმი გაცილებით მაგარი იქნება, კანი კი სქელი. ასეთი პროდუქტის შესანიშნავი კულინარიული გადაწყვეტაა გამოცხობისთვის ან შესაწვავად.

ცალკე საუბარია ნაფერდალის ცხიმზე- ღორის მუცლის ნაწილის ცხიმი. მისი კანი ჩვეულებრივ თხელია და ცხიმის ფენები თანაბრად ენაცვლება ხორცის ფენებს.

უმი და დამარილებული, შეიძლება ცოტა უხეში იყოს, მაგრამ შემწვარი, გამომცხვარი ან შებოლილი ნაჭრები

დელიკატესი იქნება ამ შეუდარებელი პროდუქტის ნამდვილი მცოდნეებისთვის.

ვიზუალური შემოწმება

ქონი უნდა იყოს თეთრი ან ოდნავ მოვარდისფრო ელფერით. თუ ცხიმი წითელი ფერის შესამჩნევი შერევითაა, ეს არ იჭმევა.

ამ შემთხვევაში ცხიმის გემო იდეალურისგან შორს იქნება. ასევე იცოდეთ, რომ ახალი ცხიმი არ შეიძლება იყოს მოყვითალო ან ნაცრისფერი.

ცხიმში შეიძლება იყოს ხორცის ფენები. ასეთი ცხიმის ყიდვა კარგია გამოსაცხობად, შესაწვავად, მაგრამ უმჯობესია არ გამოვიყენოთ უმი ან დამარილებული, რადგან სწორედ ამ ხორცის ფენაში გვხვდება ბაქტერიები და პარაზიტები (ისინი არ ცოცხლობენ უბრალო ცხიმში).

ცხიმის ოპტიმალური სისქე სამიდან ექვს სანტიმეტრამდეა. ცხიმის გემო, როგორც პატარა, ისე სქელი, საერთოდ არ იქნება ერთნაირი.

ცხიმის კანი უნდა იყოს ჯაგარის გარეშე და სუფთად გახეხილი. თუ კანზე თმა ჯერ კიდევ ჩანს, ასეთი ცხიმის ყიდვა არ ღირს: თუ ღორის პატრონი კანს ასე უცნაურად ამუშავებდა, მაშინ მას შეეძლო მკვდარი ღორის დაკვლა, შენახვა და ტრანსპორტირება.

კანის ფერს არ აქვს მნიშვნელობა, ის შეიძლება იყოს თეთრი ან მოყვითალო. თუ კანს ცეცხლით ამუშავებდნენ, მაშინ კანის ფერი მოყავისფრო იქნება, მისი არომატი კი სრულიად შეუდარებელი…

რაც შეეხება კანის სისქეს, არსებობს წესი, რომელიც მოქმედებს თითქმის ყოველთვის: რაც უფრო თხელია ცხიმიანი კანი, მით უფრო რბილი და ნაზი იქნება. სქელი კანით ცხიმი ხისტი და მყარი იქნება.

შეხებით შემოწმება

დანით, ჩანგლით, უკიდურეს შემთხვევაში, ასანთით, სცადეთ გაჭერით ქონის ნაჭერი. თუ ქონი ადვილად იჭრება, მცირე წინააღმდეგობით, მაშინ პროდუქტი იმსახურებს შემდგომ შესწავლას.

ანალოგიურად შეამოწმეთ ბეკონის კანი ასანთით: ის უნდა იყოს ოდნავ მკვრივი, ელასტიური, მაგრამ ამავე დროს იჩხვლიტებოდეს უპრობლემოდ.

შეეხეთ ცხიმს – უნდა იყოს ცხიმიანი, მაგრამ არა წებოვანი, ტენიანი, მაგრამ არა სრიალა. მოსრისეთ კუთხე თითის წვერებით. ზედა ფენა ოდნავ გადნება თითების სითბოსგან.

გაატარეთ ასანთის ღერი ქონის ზურგის გასწვრივ. თუ ცხიმი საკმაოდ გამოფიტულია და მშრალია, მაშინ ის უხეშია და არ უნდა აირჩიოთ იგი.

გემოვნების ტესტი

გამყიდველების დიდი უმრავლესობა გვთავაზობს ცხიმის გასინჯვას. კარგია, არ დანებდე და სცადე. ერთადერთი, რასაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ, არის დანა, რომლითაც გამყიდველი ღორის ცხიმის ნაჭერს ჭრის შესამოწმებლად, ვიზუალურად მაინც სუფთა უნდა იყოს.

ბეკონის ნაჭერი ადვილად იღეჭება და პირში დნება, ნაზი ტექსტურაა და არ აქვს გემო? გილოცავ! თქვენ შეარჩიეთ ყველაზე ახალი, ყველაზე ნაზი და გემრიელი სალა!

ყველამ არ იცის როგორ აირჩიოს ცხიმი. გაუზიარეთ ეს რჩევა, რომლებიც დაეხმარებათ აირჩიონ სწორად ღორის ცხიმი დასამარილებლად.

ტრადიციული მედიცინა გვთავაზობს ღორის ქონის გამოყენებას მრავალი დაავადების სამკურნალოდ: სახსრების ტკივილი, მათი მოძრაობის გაუმჯობესება დაზიანებების დროს, ეგზემა, კბილის ტკივილი და მასტიტი, ქუსლის ნახეთქების მკურნალობა და თუნდაც დაღლილობის დროს.

სხვათა შორის, ღორის მარილიანი ცხიმის ბოსტნეულთან კომბინაცია ეფექტური დიეტაა.

იმის ცოდნა, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ ღორის ქონი ბაზარზე, ყოველთვის შეგიძლიათ შეიძინოთ მხოლოდ მაღალი ხარისხის და ახალი ღორის ქონი, შესანიშნავი გემოთი.

თუ გსურთ შებოლილი ქონი, მაგრამ შებოლვის სურვილი საერთოდ არ გაქვთ, არის ერთი საიდუმლო: ხახვის ქერქს ვხარშავთ ქლიავთან ერთად! სალო გამოდის ზუსტად შებოლილი, ქიმიკატების გარეშე, მხოლოდ ნატურალური ინგრედიენტებით.

არსებობს მრავალი ლეგენდა ცხიმის საშიშროებაზე, რომელიც ხშირად აშინებს ამ პროდუქტის მოყვარულ ადამიანებს. ამიტომ გაგიზიარეთ  ყველა სირთულის გადაჭრის გზები, რომ გააქარწყლოთ მითების უმეტესობა.

დაიწყეთ თქვენი ჯანმრთელობის გაუმჯობესება დღესვე! ოქტომბრიდან მარტამდე დღეში ერთ კოვზს ვჭამ. არცერთი ინფექცია არ მეკარება.

0
#image_title

როგორ მოვამზადოთ გირჩების მურაბა

“დათვსაც კი ვაჭმევ გირჩების მურაბას!” ყოველ ჯერზე, როცა ფიჭვის გირჩის მურაბის ქილას ვხსნი, ვჩუმდები. ბავშვობიდან ბებიამ მასწავლა შემოდგომა-ზამთრის სეზონზე ამ ჯანსაღი დელიკატესის ჭამა: ბავშვებისთვის – ჩაის კოვზი, უფროსებისთვის კი – სადილის. ამიტომ იშვიათად ვავადდებით და თუ გაციება დაგვემართება, რამდენიმე დღეში გამოვჯანმრთელდებით. და ყოველ გაზაფხულზე მივდივარ ტყეში გირჩებისთვის. ბევრ მურაბას ვამზადებ, ნამდვილად არ მინდა ავად გავხდე.

ჯემი ფიჭვის გირჩებიდან

დღეს  გეტყვით ფიჭვის გირჩებისგან ჯემის შესანიშნავ რეცეპტს. შესანიშნავი მატონიზირებელი, ვიტამინიზებული აგენტი. გარდა ამისა, ის ამაღლებს იმუნიტეტს და ეხმარება ორგანიზმს გაუმკლავდეს რესპირატორულ ინფექციებს და სისუსტეს.

პროფილაქტიკური მიზნით მურაბას იღებენ 1 ს/კ. დღეში ერთხელ (ბავშვები 1 ჩაის კოვზი) საუზმემდე 20 წუთით ადრე. ავადმყოფობის დროს – 1 ს.კ. სამჯერ დღეში სრულ გამოჯანმრთელებამდე. სისუსტის, დაღლილობის  დროს შაქრის ნაცვლად ჩაიში მურაბის დამატება შეიძლება.

გირჩების ჯემი უკუნაჩვენებია თირკმელების, ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ქრონიკული დაავადებების მქონე ადამიანებისთვის, ორსულებისთვის და 6 წლამდე ასაკის ბავშვებისთვის.

ყველაზე მნიშვნელოვანი კითხვაა როდის უნდა შეაგროვოთ ფიჭვის გირჩები? ეს უნდა გაკეთდეს გაზაფხულის ბუნიობის დღიდან (20 მარტი) ზაფხულის მზედგომამდე (21 ივნისი). შეგროვების საუკეთესო დრო მაისის დასაწყისი და შუა რიცხვებია.

გირჩები უნდა იქნას მიღებული ახალგაზრდა და სრულიად მწვანე! ისინი უნდა იყოს არაუმეტეს 4 სმ სიგრძისა, ადვილად იჭრებოდეს დანით ან იხვრიტებოდეს ფრჩხილით. გირჩები დაუყოვნებლივ უნდა დამუშავდეს შეგროვების დღეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი გამუქდება და გაფუჭდება.

მომზადებამდე გირჩები დაასველეთ წყალში და გარეცხეთ ონკანის ქვეშ, რომ მტვერი  მოიცილოთ. მურაბის მოხარშვა შეგიძლიათ ნებისმიერ მოსახერხებელ ჭურჭელში, მაგრამ დაბალ ტემპერატურაზე (80-90 გრადუსი), წინააღმდეგ შემთხვევაში გირჩები გაიხსნება. 2 კგ გირჩებიდან მიიღება 1,5–2 ლიტრი მზა პროდუქტი. ახლა მოდით გადავიდეთ რეცეპტზე.

ინგრედიენტები

80 კვირტი (დაახლოებით 800 გ)

1,5-2 ლიტრი წყალი

1-1,5 კგ შაქარი

მომზადება

გარეცხეთ კვირტები და შეავსეთ ისინი მთლიანად წყლით. შეარჩიეთ კონტეინერი ისე, რომ სითხემ მთლიანად დაფაროს გირჩები.
გირჩები ადუღეთ წყალში 40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გააჩერეთ 10-12 საათის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ, გადაწურეთ სითხე მარლის სამი ფენით (ეს აუცილებელია იმის გასარკვევად, თუ რამდენი შაქარია საჭირო), არ გადაყაროთ გირჩები!

1 ჭ. სითხეზე აიღეთ 1 ჭ. შაქარი. სიროფი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე საათნახევარამდე.

მზადყოფნამდე 20 წუთით ადრე დაუმატეთ გირჩები ნახევარლიტრიან ქილაში 8-12 ცალი.
მზა ჯემი ჩაასხით მშრალ სტერილიზებულ ქილებში და დაახურეთ თავსახური.
ჯემს აქვს ტკბილი და მჟავე გემო, ცოტათი თაფლის მსგავსი, მაგრამ ნათელი წიწვოვანი გემოთი და არომატით.

თუ ჯემის მოხარშვის დრო არ გაქვთ, ფიჭვის ნედლი გირჩები შეიძლება შუაზე გაჭრათ და თაფლი დაასხით. აკაცია ან ცაცხვი საუკეთესოდ შეეფერება. მოათავსეთ ქილა ფანჯრის რაფაზე, მაგრამ არა მზის პირდაპირ. სიროფი ყოველდღე შეანჯღრიეთ, 2-3 თვეში მზად იქნება.

შემდეგ გადაწურეთ სითხე და გაწურეთ საცერში, გადააგდეთ თავად გირჩები. მიღებული სიროფი შეინახეთ მაცივარში და მიიღეთ საჭიროებისამებრ.

ძალიან სასარგებლოდ ითვლება არა მხოლოდ ფიჭვის გირჩები, არამედ ახალგაზრდა კვირტიც. მათგან შეგიძლიათ მოამზადოთ შესანიშნავი სიროფი, რომელიც ხელს უწყობს ნახველის სწრაფ მოცილებას ფილტვებიდან და ბრონქებიდან. ეს საშუალება შესანიშნავია ბრონქიტისა და ფილტვების სხვა დაავადებების დროს.

დაიწყეთ თქვენი ჯანმრთელობის გაუმჯობესება დღესვე! და არ დაგავიწყდეთ მეგობრებს გაუზიაროთ ფიჭვის გირჩის მურაბის სამკურნალო რეცეპტი!

გამოიყენეთ ეს პატარა ხრიკი და თქვენი კერძი მუდამ შეუდარებელი იქნება.

0
#image_title

რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში: გემრიელი გამოცხობის საიდუმლოებები

ოდესმე შეგემთხვათ ისეთი რამ, რომ მკაცრად დაიცავით რეცეპტი, აკვირდებოდით ინგრედიენტების პროპორციებს და ტემპერატურულ რეჟიმს, მაგრამ კერძი მაინც არ გამოვიდა? ის დაწვა, ან არ ამოვიდა, ან თუნდაც სველი დარჩეს. სანამ ლანძღვას დაუწყებთ თქვენს კულინარიულ უნარებს ან ცუდ ტექნიკას, გეტყვით, როგორ შეცვლის ღუმელში მარილი ამ მდგომარეობას ერთხელ და სამუდამოდ!

გამოიყენეთ მარტივი პროდუქტი, რომელიც ყოველთვის ყველა სამზარეულოშია და აღარ შეგხვდებათ დამწვარი ან არასრულად მომზადებული ვახშმები და დესერტები. გამოდის, რომ ყველაფერი ასე მარტივი და ხელმისაწვდომია. აგიხსნით, რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში!

მარილი ღუმელში: გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი

რატომ არ აცხობს კერძს ღუმელი

თანამედროვე ღუმელები კერძის ზედა და ქვედა ნაწილს თანაბრად ამზადებენ. მათ აქვთ კონვექციის ფუნქცია და ტაიმერიც კი. მაგრამ ძველი თაობის ღუმელებს ასეთი სიახლეები არ აქვთ. ამიტომ კერძები შეიძლება დაიწვას და დარჩეს შიგნით ნედლი. ფაქტია, რომ სითბო მოდის მხოლოდ ქვემოდან და არათანაბრად ნაწილდება მთელ ღუმელში. ნუ ჩქარობთ ხელოსანთან დარეკვას. უკეთესი გამოსავალი არსებობს!

რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში?

ღუმელის ძირზე მოათავსეთ საცხობი ფურცელი დიდი რაოდენობით მარილით. პროდუქტი გაგრილებისას გამოსცემს სითბოს. გარდა ამისა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ მარილი პირდაპირ იმავე ფორმაში ან იმავე საცხობ ფირფიტაზე, სადაც აცხობთ სადილს. რა თქმა უნდა, ცხობის შემთხვევაში ეს მიუღებელია. მაგრამ ქათმის ფეხების ან კარტოფილის ან თევზის მარილით მომზადება შესანიშნავი იდეაა!

აგური ღუმელში

თუ გეშინიათ, რომ მარილი თქვენს კერძებს გემოს გაუფუჭებს, გამოიყენეთ აგური. მუშაობს ზუსტად ასე: შთანთქავს სითბოს და უზრუნველყოფს მის თანაბარ განაწილებას. გარდა ამისა, იყიდება სპეციალური საცხობი ქვები. ისინი დაგავიწყებენ, რა არის გაფუჭებული დესერტი!

ღუმელში მარილის შეცვლა არ არის საჭირო ყოველი მოხარშული კერძის შემდეგ. დროთა განმავლობაში ის გაყვითლდება, მაგრამ ეს ხელს არ უშლის პროდუქტს თავისი ფუნქციის შესრულებაში. გამოიყენეთ ეს მარტივი ცხოვრებისეული ხრიკი, რათა თქვენი მთავარი კერძები და ნამცხვრები ყოველთვის გემრიელი გახადოთ!